"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Αισιοδοξία



Aς υποθέσουμε πως δεν έχουμε φτάσει
στο μαύρο αδιέξοδο, στην άβυσσο του νου.
Aς υποθέσουμε πως ήρθανε τα δάση
μ’ αυτοκρατορικήν εξάρτυση πρωινού
θριάμβου, με πουλιά, με το φως τ’ ουρανού
και με τον ήλιον όπου θα τα διαπεράσει.

Aς υποθέσουμε πως είμαστε εκειπέρα,
σε χώρες άγνωστες της Δύσης, του Bορρά·
ενώ πετούμε το παλτό μας στον αέρα,
οι ξένοι βλέπουνε περίεργα, σοβαρά.
Για να μας δεχτεί κάποια λαίδη τρυφερά,
έδιωξε τους υπηρέτες της ολημέρα.

Aς υποθέσουμε πως του καπέλου ο γύρος
άξαφνα εφάρδυνε, μα εστένεψαν, κολλούν
τα παντελόνια μας, και, με του πτερνιστήρος
το πρόσταγμα, χιλιάδες άλογα κινούν.
Πηγαίνουμε -σημαίες στον άνεμο χτυπούν-
ήρωες σταυροφόροι, σωτήρες του Σωτήρος.

Aς υποθέσουμε πως δεν έχουμε φτάσει
από εκατό δρόμους τα όρια της σιγής,
κι ας τραγουδήσουμε, το τραγούδι να μοιάσει
νικητήριο σάλπισμα, ξέσπασμα κραυγής-
τους πυρρούς δαίμονες, στα έγκατα της γης,
και, ψηλά, τους ανθρώπους να διασκεδάσει.

Καρυωτάκης Kώστας
(από τα Ποιήματα και Πεζά, Ερμής 1972)

Πύργος: Γιορτάζει την ημέρα της νεολαίας με ένα πολυθεματικό event

 imeraneolaias
Συναυλίες, ποδηλατοβόλτα, graffiti, προβολές κινηματογραφικών ταινιών, χορός, ανταλλακτική έκθεση βιβλίων αλλά και προσφορά ειδών και τροφίμων για το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Πύργου.

Όλα τα παραπάνω θα συμβούν την Κυριακή 12 Αυγούστου, σε ένα πρωτότυπο και ταυτόχρονα πολυθεματικό event στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Νικάκη στον Πύργο (σ.σ. λίγο πιο κάτω από την παλαιά Δημοτική Αγορά).
Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται χάρις στη συμμετοχή του Δήμου Πύργου και του "MAMA INTRISO".

Πιο συγκεκριμένα από νωρίς το απόγευμα εκείνης της ημέρας νεαροί-δημιουργοί γκράφιτι θα ξεκινήσουν να φτιάχνουν με τα σπρέι τους πάνω σε μουσαμάδες έργα που θα «μιλούν» για το περιβάλλον. Στο χώρο θα βρίσκονται και τα γνωστά "ζιζάνια" του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους που θα βιντεοσκοπούν ότι θα συμβαίνει στο χώρο ενώ αργότερα το βράδυ θα προβληθούν και ταινίες μικρού μήκους που έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ και έχουν γυριστεί στην περιοχή του Πύργου.

Όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο event θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα μπορούν να φέρουν μαζί τους οποιοδήποτε αντικείμενο δεν τους χρειάζεται αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο σε συμπολίτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Ευπρόσδεκτα θα είναι και τα τρόφιμα μακράς διάρκειας ενώ όλα θα συγκεντρωθέν και θα προσφερθούν στο Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Πύργου. Κάτι ακόμα που έχει να κάνει με τον κόσμο που θα δώσει το παρόν είναι και το γεγονός ότι θα μπορεί να κρατά στα χέρια του ένα από τα αγαπημένα του βιβλία προκειμένου να λειτουργήσει ένα. ανταλλακτήριο βιβλίων!

Επίσης το σημείο της εκδήλωσης θα αποτελέσει και τον τερματισμό της ποδηλατοβόλτας (σ.σ. Freeday) που θα διοργανωθεί εκείνη την ημέρα στον Πύργο από τον σύλλογο "Ποδηλατόδρομος". Οι διοργανωτές θα προσφέρουν δωρεάν φρούτα στους ποδηλάτες οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλα όσα θα συμβαίνουν στο χώρο.

Φυσικά από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει η μουσική και ο χορός με μουσικά σχήματα και χορευτικές ομάδες νέων του Πύργου να "ζωντανεύουν" ακόμα περισσότερο την εκδήλωση με τις μουσικές τους και τις χορευτικές επιδείξεις τους.

Όλα τα παραπάνω περικλείουν το πρόγραμμα της εκδήλωσης που παραμένει ακόμα «ανοιχτό» και η τελική του μορφή θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. ως τότε, κάθε ενδιαφερόμενος για περισσότερες πληροφορίες θα μπορεί να επικοινωνεί στο 26210 22122 (από τις 6 - 10 μ.μ.).

Το ίδιο ισχύει και για ομάδες εθελοντών και συλλόγους που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν αλλά και να προτείνουν τις ιδέες τους για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας.
 
Πηγή:  ilialive.gr

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΕΙΠΑΝ...


 

Μάρκος Τούλιος Κικέρων (106 π.Χ. – 43 π.Χ.) (ρωμαίος πολιτικός, ρήτορας και συγγραφέας).


 «Ο έρως και η λογική μοιάζουν με τον ήλιο και το φεγγάρι. Όταν ανατέλλει το ένα, δύει το άλλο.»

Ψάξε, ψάξε, δεν θα το βρεις


΄Αλυτα μυστήρια της Αρχαιότητας- Πού είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Πού να βρίσκεται η χαμένη Ατλαντίδα;...Ψάξε, ψάξε, δεν θα το βρεις

 Φανταστική εικονογράφηση της βυθισμένης Ατλαντίδας. Το πλούσιο νησί που αναφέρει ο Πλάτωνας έχει κατά καιρούς τοποθετηθεί από την Κρήτη και την Κύπρο ως το Μεξικό, ενώ οι ορθολογιστές επιμένουν ότι δεν είναι άλλο από τη Θήρα.