"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Νίκη... ελπίδας για τον Ερμή

  Μεγάλη ανάσα για την ομάδα του χωριού μας ήταν η σημερινή νίκη στον εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο τη Δόξα Ελαιώνα. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας κατάφεραν να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο με απευθείας εκτέλεση κόρνερ από τον Χρήστο Ζεκυριά. Ωστόσο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους η Δόξα πέτυχε το μοναδικό γκολ της στον αγώνα, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

17 τρόποι χρήσης του λεμονιού, πέρα από το φαγητό!

  Το λεμόνι είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι;

Τώρα το internet και για τους τυφλούς


 Τέλος στον αποκλεισμό από το διαδίκτυο για εκατομμύρια τυφλούς στην Ευρώπη, με τεράστια οικονομικά οφέλη στην ευρωζώνη, θα φέρει μια νέα ευρωπαϊκή οδηγία.
Οδηγία που φέρει την υπογραφή και τις προσπάθειες Ελλήνων και οδεύει, προωθούμενη από τον ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή της Γερμανίας Γιώργο Χατζημαρκάκη, προς ψήφιση επί της ελληνικής προεδρίας, αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης.

NASA: εκπληκτικό video με τις καλύτερες εικόνες της Γης το 2012

Βίντεο με τις καλύτερες εικόνες της Γης από το διάστημα για το 2012 έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Το βίντεο συνδυάζει δορυφορικές εικόνες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), προσομοιώσεις μέσω υπολογιστών και απεικονίσεις επιστημονικών δεδομένων.

Οι δορυφόροι της NASA κινούνται συνεχώς γύρω από τη Γη, ολοκληρώνοντας κάθε τροχιά σε 90 λεπτά, και μας δίνουν ανεκτίμητες πληροφορίες για ποικίλα θέματα, από τον καιρό μέχρι το κλίμα, τις χρήσεις γης και τον αέρα που αναπνέουμε.
ilialive

Πύργος: Προετοιμασίες για την Παγκόσμια ήμερα χορού

xoros
Μας χωρίζουν μόνον δύο μέρες και ελάχιστες λεπτομέρειες από τήν εκδήλωση - αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Χορού... Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 19.30 στο κλειστό 
"Γ. Βασιλακόπουλος" τού Δημοτικού Σταδίου Πύργου αναμένεται να πλημμυρίσει από νεαρόκοσμο όλων των ηλικιών - θεωρώ ότι η νεανική διάθεση δεν είναι προνόμιο μόνον των εφήβων.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Κική Δημουλά


Η Κική Δημουλά (Αθήνα 6 Ιουνίου 1931) είναι Ελληνίδα ποιήτρια και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της ποίησης.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Εσύ ξέρεις ποια είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα;


Αν σας ρωτήσω ποια είναι τα ανθρώπινα δικαιώματά σας θα μπορέσετε να απαντήσετε ; Τα γνωρίζετε ;
 Είναι 30 εν συντομία και θα τα διαβάσετε παρακάτω... Η διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα εν συντομία :

20 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε στους άλλους


  Υπάρχει ένας βασικός παράγοντας που μπορεί να βλάψει τις σχέσεις σας αλλά και την προσπάθεια να τις εμβαθύνετε. Το στοιχείο αυτό είναι εσείς και η στάση σας! Αν επιθυμείτε ν' αναπτύξετε και να διατηρήσετε υγιείς και θετικές σχέσεις στη ζωή σας, θα πρέπει να σταματήσετε κάποια πράγματα.

Που είναι αφιερωμένη η κάθε ημέρα της εβδομάδας;


Αλήθεια πόσοι από εσάς γνωρίζεται που είναι αφιερωμένη η κάθε ημέρα της εβδομάδας;

Η Κυριακή είναι αφιερωμένη στην Ανάσταση του Κυρίου - Παναγία Τριάς ο Θεός ελέησον ημάς.

Πτηνά με φανταχτερό φτέρωμα σε διάφορες… αποχρώσεις!


  Στην περίπτωση του χρώματος στο φτέρωμα των πτηνών, τα αρσενικά κερδίζουν κατά κράτος τα θηλυκά, αφού η πολυχρωμία τους είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, ενώ αν μιλάμε για ένα χρώμα στα φτερά τότε αυτό… βγάζει μάτι! Οι σύντροφοί τους είναι λιγότερο… χρωματιστοί, όχι για να μην προκαλούν τα βλέμματα των… ανταγωνιστών, αλλά για να προστατεύονται περισσότερο από τους εχθρούς και να συνεχίσουν έτσι ανενόχλητες να διαιωνίζουν το είδος τους! Στη μάχη των αποχρώσεων, λοιπόν, 10 πτηνά ξεχωρίζουν για το χρώμα τους, που δεν υπάρχει περίπτωση να αγνοήσεις την παρουσία τους.

1. Πάπια Μανδαρίνος

Πύργος: Παράδειγμα προς μίμηση από 70 μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ


  Εντυπωσιακή συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, υπήρξε στη δεύτερη κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία της φετινής σχολικής χρονιάς που πραγματοποιήθηκε χθες στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου. Περισσότεροι από 70 μαθητές θέλησαν να προσφέρουν αίμα για τις ανάγκες της Τράπεζας Αίματος που έχει δημιουργήσει το Σχολείο αλλά και του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου.

Ωράριο λειτουργίας Μουσείων και Αρχαιολογικού χώρου Ολυμπίας


 Από την Ζ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων, ανακοινώθηκε το ωράριο λειτουργίας των Μουσείων και του Αρχαιολογικού Χώρου Ολυμπίας. Συγκεκριμένα:
  • Αρχαιολογικός χώρος: Δευτέρα - Κυριακή: 8.00 -17.00
  • Αρχαιολογικό μουσείο: Δευτέρα: 10.00-17.00, Τρίτη- Κυριακή 9.00-16.00
  • Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας (παλαιό Μουσείο): Δευτέρα: 10.00-17.00
  • Μουσείο Ιστορίας των ανασκαφών (παλαιό Εφορείον): Τρίτη – Παρασκευή: 9.00 – 16.00, Σάββατο – Κυριακή: Κλειστά

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Σαν Σήμερα: Άγιος Γεώργιος (275 – 303)


Από τους δημοφιλέστερους Αγίους σε όλο τον χριστιανικό κόσμο. Ονομάζεται, επίσης, Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος. Ειδικά στη χώρα μας, δεν υπάρχει περιοχή που να μην έχει εξωκλήσι ή εκκλησία αφιερωμένη στη μνήμη του, ενώ το όνομα Γεώργιος είναι από τα πλέον συνηθισμένα.

Σαν Σήμερα: Η ιστορία του Ισθμού της Κορίνθου


 Ο Ισθμός της Κορίνθου υπήρξε ένα κατασκευαστικό όνειρο - πρόκληση που κράτησε 2.300 χρόνια. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η «Άφνειος Κόρινθος» αναδείχθηκε από την αρχαιότητα σε σπουδαίο ναυτικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Kόλπα για να κρατήσετε το μυαλό σας σε φόρμα!

 Οι ερευνητές πίστευαν, μέχρι σήμερα, ότι οι άνθρωποι χάνουν 30% των νευρώνων τους μεγαλώνοντας. Τώρα, οι νευροεπιστήμονες λένε ότι, αν είμαστε υγιείς, θα κρατήσουμε τους νευρώνες μας για όλη μας τη ζωή. Ας δούμε κάποιους από τους καλύτερους τρόπους για να κρατάμε τα εγκεφαλικά κύτταρα σε άριστη κατάσταση».

Σαν Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα της Γής


  Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Στενεύουν τα περιθώρια για τον Ερμή.

 Το σημερινό παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο γήπεδο Πελοπίου είναι μια καλή ευκαιρία για τον Ερμή να αγωνιστεί με πίστη και με θέληση για τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς που προσφέρει η νίκη. Αντίπαλος σε αυτό τον αγώνα θα είναι ο Νέος Ατρόμητος Λαστεϊκων.