"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Διονύσιος Σολωμός - Ἡ Ἀγνώριστη


 

Ποιὰ εἶναι τούτη
Ποὺ κατεβαίνει
Ἀσπροντυμένη
Ὀχ τὸ βουνό;

Τώρα ποὺ τούτη
Ἡ κόρη φαίνεται,
Τὸ χόρτο, γένεται
Ἄνθι ἁπαλό·

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ & Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ



Γνωρίζετε ότι το κάθε χρώμα επηρεάζει την διάθεσή μας, αποκαλύπτει μέρος του χαρακτήρα μας που πηγάζει από το βαθύτερο κομμάτι του εαυτού μας και διαμορφώνει ανάλογα την ποιότητα της ζωής μας? Γνωρίζετε ότι το κάθε χρώμα έχει την δική του δόνηση και εκφράζει διαφορετικά συναισθήματα? Αν δεν το γνωρίζετε... ανακαλύψτε μέσα από τον «μαγικό» κόσμο των χρωμάτων, (που μας φορτίζει με ενέργεια και μας βοηθά να ανακτήσουμε την ισορροπία και την ψυχική μας γαλήνη) την κρυφή ψυχολογική ερμηνεία και τον συμβολισμό του κάθε χρώματος.
 
Από την Λίλυ Κωνσταντοπούλου 

Σαν Σήμερα...

Αλεξάντερ Φλέμινγκ (1881 – 1955) 

 (Alexander Fleming) 

Ο βιολόγος Αλεξάντερ Φλέμινγκ (Alexander Fleming) γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου του 1881, σ’ ένα μικρό αγρόκτημα του Λόκφιλντ της Σκοτίας. Ήταν το τρίτο από τα επτά παιδιά της οικογένειας.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Μαρία, Ελένη και Γιώργος τα πιο συχνά ελληνικά ονόματα!

 Εντυπωσιακή έρευνα για τα πιο συχνά ονόματα που υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά και την προέλευσή τους, διεξήγαγε ο Χάρης Φουντάλης, απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Ιντιάνα. Σύμφωνα με την έρευνα που στηρίχθηκε σε στατιστικά στοιχεία, πρώτο όνομα είναι το Γιώργος, με τα Δημήτρης και Κωνσταντίνος να ακολουθούν, ενώ στις γυναίκες την πρωτιά παίρνει το Μαρία και ακολουθούν το Ελένη, Αικατερίνη και Βασιλική.