"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Βρέθηκε η θρυλική «πύλη του Άδη»!!!

Aμύθητος αρχαιολογικός θησαυρός βρέθηκε στη Μεσσηνία-Άνω του ενός δισ. ευρώ εκτιμάται μόνο η αξία των χρυσών κτερισμάτων!!! Η πύλη του Άδη στην Ιθώμη και το μεγάλο μυστικό!!! Ναι όσο απίστευτο και να φαίνεται, βρέθηκε ο θολωτός τάφος του θρυλικού Βασιλιά της Αρχαίας Μεσσήνης, Αριστόδημου, ο οποίος για αιώνες τώρα ήταν βασική επιδίωξη της αρχαιολογικής υπηρεσίας και εκατοντάδων επίδοξων θησαυροκυνηγών, οι υποίοι είχαν κυριολεκτικά ανασκάψει την ανατολική πλευρά του ιερού όρους της Μεσσηνίας, Ιθώμη, όπου κατά τον Παυσανία είχε… ταφεί ο εν λόγω βασιλιάς. Πολλοί πίστευαν από τα παλαιότερα χρόνια, ότι ο τάφος του Αριστόδημου ο οποίος είχε θυσιάσει την κόρη του,σύμφωνα με χρισμό του μαντείου των Δελφών, προκειμένου να απελευθερωθεί η Μεσσηνία από τους Σπαρτιάτες, ότι βρίσκεται κοντά στο χωριό Αριστοδήμειο της Ιθώμης και για το λόγο αυτό έδωσαν στο χωριό αυτό το όνομα του θρυλικού βασιλιά.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ένας φτωχός αλλά πολύ σπουδαίος άνθρωπος!!!

 Ο Dobre κατάγεται από τη Βουλγαρία και είναι 99 ετών. Όλη του τη ζωή την πέρασε δύσκολα, πολλές φορές σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Ζούσε σε τρώγλες και τρεφόταν με ό,τι έβρισκε στα σκουπίδια ή του έδιναν οι «καλοί άνθρωποι» στο δρόμο όπως λέει ο ίδιος.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

15 «κόλπα» του σώματος που δεν ξέρετε!

 Μελετώντας το σώμα σπιθαμή προς σπιθαμή διάφοροι επιστήμονες ανά τον κόσμο ανακάλυψαν σπουδαία μυστικά αλλά και απίθανα «κόλπα» που μόνο αυτό γνωρίζει, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση στον οργανισμό. Επειδή, όμως, τίποτα δεν μένει κρυφό, ήρθε η ώρα να τα μάθουμε και εμείς για να το βοηθάμε πού και πού!

Η Σούστα Πήγαινε Μπροστά


24 Ιουνίου. Του Άη Γιάννη του Κληδονά ή Λαμπαδάρη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


Της Φωτεινής Τσιτσώνη-Καβάγια

Σύμφωνα με τον Ευαγγελιστή Λουκά, (κεφ.1, 8-20), έξι μήνες πριν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ φέρει στη Θεοτόκο την ευχάριστη είδηση πως θα γεννήσει στον κόσμο το Σωτήρα των ανθρώπων, είχε αναγγείλει στο Ζαχαρία πως η γυναίκα του, η Ελισάβετ θα γεννήσει τον Ιωάννη. Έτσι, έξι μήνες πριν από τα Χριστούγεννα γιορτάζεται η γέννηση του Ιωάννη του Προδρόμου και η 24η Ιουνίου είναι η μέρα των γενεθλίων του.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Το φεγγάρι του Ποσειδώνα κάνει το γύρο του κόσμου

  Η μαγική εικόνα είναι από το Σούνιο, από το Ναό του Ποσειδώνα. Αυτή την φωτογραφία επέλεξε το πρακτορείο Reuters για να συνοδεύσει το κείμενό του για το πιο “ολόγιομο” φεγγάρι που θα απολάυσουμε απόψε. Και που αλλού μπορείς να το απολαύσεις καλύτερα από την Ελλάδα. Πουθενά κι ας μην το παραδέχονται.

Ολυμπιακή Ημέρα η 23η Ιουνίου

Ολυμπιακή Ημέρα
Το 1946 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τη συμπλήρωση 50 ετών από την αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, άρχισε να εορτάζει την επέτειο της έναρξης των Αγώνων στις 6 Απριλίου, έχοντας μάλιστα κάνει πρόταση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως η ημερομηνία αυτή αποτελέσει κοινό εορτασμό.