"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

18 πράγματα που δεν γνωρίζουμε για το τσιγάρο!

  «Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα. Εγώ το ‘χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές», υποστήριζε ο αμερικανός συγγραφέας Mark Twain. Εσείς πώς τα πάτε με τον ύπουλο αυτό εθισμό;

12+1 εναλλακτικοί τρόποι χρήσης της βότκας!

  Η βότκα παράγεται τουλάχιστον από τις αρχές του Μεσαίωνα και είναι ένα από τα πιο διάσημα ποτά στον κόσμο. Η ευελιξία στην ανάμειξη και η υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ την καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλή στα κοκτέιλ, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που την προτιμούν σκέτη. Όπως και να’ χει πάντως η βότκα δεν είναι μόνο για κατανάλωση τα βράδια στα μπαράκια αλλά έχει πίσω της μια μακρόχρονη ιστορία σχετικά με τη χρήση της ως φάρμακο. Από προϊόν περιποίησης προσώπου μέχρι καθαριστικό της βρύσης και ρυθμιστικό του πυρετού, η βότκα μετράει 13 διαφορετικούς τρόπους χρήσης, που θα σας λύσουν τα χέρια.

Άγγελος Αντωνόπουλος



 Ο Άγγελος Αντωνόπουλος του Διονυσίου (γενν. 16 Ιανουαρίου 1932), είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Ιστορίες - Διδάγματα Αρχαίων Ελλήνων


Όταν ο Διογένης είδε έναν νεαρό να φιλοσοφεί του είπε:
“Σου αξίζει έπαινος νεαρέ, γιατί στρέφεις το ενδιαφέρον των εραστών από την ομορφιά του σώματος στην ομορφιά της ψυχής σου”

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Η ιστορία του Χατσίκο!

Η ζωή ενός σκύλου που έγινε ιαπωνικό σύμβολο πίστης και παντοτινής φιλίας.

  O Χατσίκο (Hachiko), που στα Ιαπωνικά σημαίνει “Πιστός σκύλος”, ήταν ένας σκύλος ράτσας Ακίτα και γεννήθηκε τον Νοέμβριο το 1923, στην πόλη Odate, στην περιφέρεια Akita της Ιαπωνίας. Το 1924 ο ιδιοκτήτης του, καθηγητής Γεωργίας Χιντεσαμπούρο Ουένο (Hidesamburō Ueno), τον πήρε μαζί του στο Τόκυο, όπου ζούσε και εργαζόταν.

Το παράπονο του Οδυσσέα Ελύτη

Αναρωτιέμαι μερικές φορές: 
είμαι εγώ που σκέφτομαι καθημερινά 
πως η ζωή μου είναι μία;
 Όλοι οι υπόλοιποι το ξεχνούν; 
Ή πιστεύουν πως θα έχουν κι άλλες, πολλές ζωές, 
για να κερδίσουν τον χρόνο που σπαταλούν;