"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Δυνατές βροχές - Υπερχείληση του Αλφειού

  Στην περιοχή μας, πριν δυο μέρες, είχαμε πολύ δυνατές βροχές, οι οποίες προκάλεσαν, σε συνδυασμό με το χαλάζι, πολλές καταστροφές. Η μεγάλη ποσότητα του νερού που έπεσε, και εδώ αλλά και στα βουνά, ήταν τόση ώστε να "ξεφύγει" ο Αλφειός από την κοίτη του και να πλημμυρίσει αρκετές παραποτάμιες περιοχές.
  Αυτές είναι μερικές εικόνες από τις καταστροφές στο ύψος της Αρχαίας Πίσσας (Μιράκα).

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Δημήτρης Χορν (1921 – 1998)


Ο κορυφαίος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Δημήτρης Χορν γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1921 στην Αθήνα. Πατέρας του ήταν ο γνωστός θεατρικός συγγραφέας Παντελής Χορν. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Βασιλικού Θεάτρου (νυν Εθνικού), όπου έκανε το ντεμπούτο του το 1940, στην οπερέτα του Στράους «Η Νυχτερίδα».
Αμέσως μετά εμφανίστηκε στο «Θέατρο Ρεξ» της Μαρίκας Κοτοπούλη, ως πρωταγωνιστής σε έργα, όπως «Ο πρωτευουσιάνος», «Αλάτι και πιπέρι», «Η κυρία με τις καμέλιες» κ.ά. Την περίοδο 1943 - 1944 συμμετείχε στο θίασο της

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Διαταραχή του ύπνου και ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση









H αϋπνία μπορεί να δημιουργηθεί και να διατηρηθεί μέσα στον χρόνο και εξαιτίας κάποιων κακών συνηθειών γύρω από τον ύπνο.

Από τον Δημήτρη Χαρμπίλα, Συμβουλευτικό Ψυχολόγο, Γνωσιακό Συμπεριφορικό Ψυχοθεραπευτή, Καθηγητή Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής