"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ολυμπιακός Μαραθώνιος 1896

 Την πέμπτη ημέρα των Α' Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας δέσποζε το αγώνισμα του Μαραθωνίου, ένα αγώνισμα που είχε εισηγηθεί ο γάλλος φιλόλογος Μισέλ Μπρεάλ, σε ανάμνηση της διαδρομής του Φειδιππίδη μετά τη Μάχη του Μαραθώνα. Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 1896 (10 Απριλίου με το νέο ημερολόγιο), 17 αθλητές από πέντε χώρες παρατάχθηκαν στην αφετηρία στη γέφυρα του Μαραθώνα, για να διανύσουν τα 40 χιλιόμετρα της διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου 100.000 κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να αποθεώσει τους νικητές, πιστεύοντας ακράδαντα ότι κάποιος Έλληνας θα κόψει πρώτος το νήμα.

Τα γιατροσόφια της γιαγιάς…

Οι γιαγιάδες γνώριζαν πολλές πρακτικές εφαρμογές για να απαλύνουν τον πόνο, χρησιμοποιώντας συνήθως υλικά που είχαν μέσα στα ντουλάπια τους ή στον… κήπο τους! Τα γνωστά σε όλους μας «γιατροσόφια» μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά με σκοπό να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε έναν πόνο, πριν πάμε στο γιατρό. Έτσι μια λίστα από πολλά «θεραπευτικά» tips δημιουργήθηκε ανά τους αιώνες από τόπο σε τόπο και έφτασε από στόμα σε στόμα μέχρι τις μέρες μας. Γιατί πώς αλλιώς θα γνωρίζαμε ότι κρεμμύδι σταματά τον πόνο του αφτιού ή ότι η ζάχαρη δεν είναι μόνο για τα γλυκά και το πιπέρι για το φαγητό;  Διαβάστε προσεκτικά την ακόλουθη λίστα και θα με θυμηθείτε (τουλάχιστον τις δύσκολες ώρες!)…

Τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά ψήφισαν οι Σουηδοί!

Στην ηλεκτρονική έκδοση της σουηδικής εφημερίδας Expressen και στην εξειδικευμένη στήλη «Allt om Resor» («Τα πάντα σχετικά με τα ταξίδια») δημοσιεύεται άρθρο της Ελίζαμπεθ Μοντγκόμερι, με τίτλο «Τα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά» και το ακόλουθο εισαγωγικό σημείωμα: «Η Κρήτη αποτελεί το πιο δημοφιλές νησί του 2013, σύμφωνα με τους αναγνώστες του διαδικτυακού τόπου www.kalimera.se».

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΙΑΣ ΩΡΑΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ




«Τότε φάνηκε το περισσότερο μέρος του προσώπου της, τότε φανήκανε τα χέρια και ο λαιμός της, και σε βεβαιώνω, Κύρε, είπε, ότι και σε μένα φάνηκε και σε όλους που την είδαν ότι δε γεννήθηκε από θνητούς ανθρώπους, ούτε υπήρξε μέχρι τώρα τέτοια γυναίκα στην Ασία. Κοίταξέ την πάντως κι εσύ και θα βεβαιωθείς.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

Σε δημόσια διαβούλευση την Πέμπτη το έργο για το δωρεάν Wi-Fi


Δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ από δημόσια σημεία θα μπορούν να έχουν οι πολίτες από τον Νοέμβριο του 2014, υλοποιώντας έτσι την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για ενεργοποίηση της υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα σε έναν χρόνο.

Μίνι μπαταρία διασπάται στον οργανισμό


Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν μια πλήρως βιοδιασπώμενη μικροσκοπική μπαταρία, η οποία διαλύεται σταδιακά μέσα στο σώμα. Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος για την κατασκευή ιατρικών νανο-συσκευών που θα εμφυτεύονται στο σώμα για να χορηγούν φάρμακα ή για να καταγράφουν ζωτικές λειτουργίες, έως ότου απορροφηθούν τελείως από τον οργανισμό μετά τη χρήση τους.