"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Το ECO FEST άνοιξε...

Το ECO FEST άνοιξε και περιμένει τους επισκέπτες του, για να τους ενημερώσει πάνω σε θέματα οικολογίας, ανακύκλωσης, και παραδοσιακής καλλιέργειας.

 

Αναμνήσεις...(3)




Νέα μέθοδος σαρώνει το ίντερνετ σε 45 λεπτά


Ερευνητές του πανεπιστημίου στο Μίστιγκαν των ΗΠΑ ανέπτυξαν μια νέα επαναστατική μέθοδο η οποία σαρώνει ολόκληρο το ίντερνετ σε λιγότερο από μια ώρα. Πρόκειται για έναν open-source σαρωτή δικτύου με την ονομασία ZMap που αναπτύχθηκε για να εντοπίζει τρωτά σημεία σε δίκτυα και να αναπτύσσει τους κατάλληλους αμυντικούς μηχανισμούς.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Προστατέψτε τα παιδιά σας από τον ρατσισμό - Τρόποι αντιμετώπισης

 Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν πολεμήσει εδώ και πολλά χρόνια για τα δικαιώματα τους, έναν κόσμο γεμάτο προκαταλήψεις και στερεότυπα, ο ρατσισμός τα τελευταία χρόνια δείχνει να γίνεται όλο και πιο ισχυρός.  Παρόλα αυτά, η σύγχρονη κοινωνία στοχεύει να μάθει στα παιδιά τι είναι οι φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις, κάτι που δεν αντιλαμβάνονται τα μικρά και αθώα παιδιά. Ολοι γεννιόμαστε ίσοι. Στην ελληνική κοινωνία επικρατεί μια κατάσταση πολύ ανησυχητική σχετικά με τις επιθέσεις με ρατσιστικό υπόβαθρο. Ο ρατσισμός εντείνεται παρά τις φυσιογνωμίες του παρελθόντος που προσπάθησαν να τον εξαλείψουν.

Έκκληση από το μουσείο του Λούβρου για να σωθεί η «Νίκη της Σαμοθράκης»

 Το Λούβρο απηύθυνε έκκληση για δωρεές με τις οποίες θα χρηματοδοτηθούν οι εργασίες αποκατάστασης ενός εκ των αριστουργημάτων που κοσμούν τις αίθουσές του, της Νίκης της Σαμοθράκης, ελπίζοντας να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο ευρώ έως τα τέλη του έτους, ανακοίνωσε σήμερα το παρισινό μουσείο. Η νέα εκστρατεία υπό τον τίτλο "Όλοι μαικήνες" θα ξεκινήσει την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία η φτερωτή Νίκη της Σαμοθράκης δεν θα εκτίθεται πλέον στο κοινό.

Παρθενώνας

Ο Παρθενώνας, ναός χτισμένος προς τιμήν της Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνας, υπήρξε το αποτέλεσμα της συνεργασίας σημαντικών αρχιτεκτόνων και γλυπτών στα μέσα του 5ου π.Χ. αιώνα. Η εποχή της κατασκευής του συνταυτίζεται με τα φιλόδοξα επεκτατικά σχέδια της Αθήνας και της πολιτικής κύρους που ακολούθησε έναντι των συμμάχων της κατά την περίοδο της αθηναϊκής ηγεμονίας στην Αρχαία Ελλάδα .

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Αναμνήσεις...(1)

Δημοτικό σχολείο Πλατάνου, Β' τάξη, Έτος 1958

«Eco Fest» στον Αλφειό!


Στην τελική ευθεία έχει μπει το «Αλφειός Eco Fest» στον Πύργο, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου.
Φιλοδοξία της ομάδας διοργάνωσης Eco Πύργος δεν είναι άλλη από το να μπορέσει το συγκεκριμένο Φεστιβάλ να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ψυχαγωγίας απάντηση στην οικονομική κρίση καθώς και μια απόπειρα παρέμβασης για την προώθηση μιας άλλης αντίληψης στη σχέση μας με την ανακύκλωση κάνοντας τους επισκέπτες βασικούς συμμέτοχους σε αυτήν!

Αλέκος Σακελλάριος (1913 – 1991)

Κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Νοεμβρίου του 1913. Σπούδασε νομικά και ξεκίνησε την πολυσήμαντη καριέρα του ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Μαθητής». Η πένα του δημοσιογράφου δεν σταμάτησε να τον συντροφεύει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, αφού αρθρογραφούσε και κρατούσε μόνιμη στήλη χρονογραφήματος σε διάφορα περιοδικά κι εφημερίδες για 60 περίπου χρόνια.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Στρατηγού Θάνατος

 Το χέρι του ο θάνατος απλώνει
κ’ ενός ενδόξου στρατηγού το μέτωπον αγγίζει.
Το βράδυ μια εφημερίς το νέον φανερώνει.
Το σπίτι του αρρώστου με πλήθος πολύ γεμίζει.

Χαρακτήρες



Ο Είρωνας

   Η ειρωνεία, για να την ορίσουμε γενικώς, μπορεί να φανεί ότι είναι προσποιητή ελάττωση πράξεων και λόγων.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Έτοιμα τα Windows 8.1 για να διατεθούν στους κατασκευαστές




Στις αρχές Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου συνεδρίου των συνεργατών της, από τη Microsoft είχαν ανακοινώσει πως θα διαθέσουν τα Windows 8.1 στους κατασκευαστές υπολογιστών στα τέλη Αυγούστου.

Apple, Samsung και IBM επενδύουν στο θαυματουργό γραφένιο


Το γραφένιο είναι ένα φύλλο από άτομα άνθρακα διατεταγμένα σε εξάγωνα  


Από την Apple, τη Samsung και τη Nokia μέχρι πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, όλοι σπεύδουν να κατανοήσουν και να πατεντάρουν το γραφένιο, ένα νέο υλικό διακόσιες φορές πιο ανθεκτικό από το ατσάλι, ελαφρύ σαν πούπουλο, εύκαμπτο σαν πλαστικό και πιο αγώγιμο από τον χαλκό.