"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

«Eco Fest» στον Αλφειό!


Στην τελική ευθεία έχει μπει το «Αλφειός Eco Fest» στον Πύργο, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου.
Φιλοδοξία της ομάδας διοργάνωσης Eco Πύργος δεν είναι άλλη από το να μπορέσει το συγκεκριμένο Φεστιβάλ να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ψυχαγωγίας απάντηση στην οικονομική κρίση καθώς και μια απόπειρα παρέμβασης για την προώθηση μιας άλλης αντίληψης στη σχέση μας με την ανακύκλωση κάνοντας τους επισκέπτες βασικούς συμμέτοχους σε αυτήν!

Ο αριθμός των συμμετεχόντων και οι θεματικές ενότητες του Eco Fest δεν έχουν οριστικοποιηθεί και εμπλουτίζονται καθημερινώς αφού το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο για το πρωτότυπο για τα δεδομένα της Ηλεία εγχείρημα...
Πιο συγκεκριμένα έως το απόγευμα της Δευτέρας στο Eco Fest είχαν δηλώσει συμμετοχή -και στο χώρο διεξαγωγής του θα λειτουργήσουν περίπτερα- οι παρακάτω:
-         Eco Πύργος
-         Εθελοντική Δράση Πύργου (με ομάδα μαθητών του 3ου Δημοτικού σχολείου της πόλης)
-         Ομάδα «Μετάβασης» Ήλιδας
-         Ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου
-         «Υδροναύτες» (Παράρτημα Νομού Ηλείας)
-         Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας «Διώνη»
-         Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης - Αρχαίας Ολυμπίας
-         «Deep Greece», Εικόνα-Βίντεο-Ήχος
-         Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου
-         Ομάδα «Ρείκι»

Στο χώρο του Φεστιβάλ, επίσης, θα λειτουργήσουν περίπτερα που θα φιλοξενήσουν εργαστήρια με κατασκευές από ανακυκλούμενα υλικά, βιβλία οικολογικού ενδιαφέροντος, θα υπάρχουν και δημιουργίες-γκράφιτι με υλικά που έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί, ενώ το φιλόξενο φυσικό τοπίο του θα γίνει τόπος «συνάντησης» δεκάδων μελών Ποδηλατικών Συλλόγων μιας και θα αποτελέσει σημείο λήξης ποδηλατοβολτών που θα πραγματοποιηθούν τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής. 
Παράλληλα και τις δυο βραδιές του Eco Fest θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από τοπικά μουσικά σχήματα ενώ θα ακουστούν μουσικές από ομάδα dj`s. Και οι δυο βραδιές θα «κλείσουν» μουσικά με διάθεση... party και ήχους ηλεκτρονικής μουσικής με την «υπογραφή» της ομάδας «Dance Wonderground»

Εκτός όλων των παραπάνω οι διοργανωτές καλούν τους επισκέπτες να προσέλθουν στο χώρο του Φεστιβάλ φέρνοντας πρωτογενή ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, γυαλί), τα οποία, αφού υποστούν αρχικά την κατάλληλη επεξεργασία- θα προσφερθούν στους ίδιους σε διαφορετική μορφή στο προσεχές μέλλον.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα Πύργος Eco Fest στον Αλφειό στο Facebook
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου