"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Όσο πιο πολλές φωτογραφίες, τόσο λιγότερες αναμνήσεις!


Τελικά φαίνεται ότι είναι αλήθεια: όσες περισσότερες αναμνηστικές φωτογραφίες τραβά κανείς από ένα γεγονός, τόσο περισσότερο δυσκολεύεται μετά να θυμηθεί το ίδιο το συμβάν. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια ομάδα αμερικανών ψυχολόγων που έκαναν τη σχετική μελέτη. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Δρ Λίντα Χένκελ του πανεπιστημίου Fairfield του Κονέκτικατ, έκαναν πειράματα σε ένα μουσείο για να διαπιστώσουν σε ποιο βαθμό η φωτογράφηση των εκθεμάτων μειώνει την ικανότητα των επισκεπτών να θυμούνται τι είδαν γύρω τους.

10 άτομα με ειδικές ανάγκες που διέπρεψαν

 Ανάμεσά μας ζουν άνθρωποι με ειδικές ικανότητες, που η φύση τους στέρησε κάποια βασικά χαρίσματα. Είναι πολλοί και είναι δίπλα μας καθημερινά, δίνοντας το δικό τους αγώνα και είναι άξιοι θαυμασμού. Σας παρουσιάζουμε 10 άτομα με ειδικές ανάγκες που έγιναν διάσημα.

Κάποιες πολύ περίεργες συμπτώσεις

Η κατάρα του αμαξιού του James Dean
Το Σεπτέμβριο του 1995 , o James Dean σκοτώθηκε σε ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα καθώς οδηγούσε την Porsche του. Μετά το τρακάρισμα, το αμάξι αποδείχτηκε οτι ήταν πολύ γρουσούζικο.
α) Όταν το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε απο τον τόπο του ατυχήματος και μεταφέρθηκε σε ένα γκαράζ, η μηχανή γλίστρησε απο το αυτοκίνητο και έπεσε στα πόδια ενός μηχανικού με αποτέλεσμα να χάσει και τα δυο του πόδια.

CHRISTMAS SPIRIT! 4 Χριστουγεννιάτικες συνήθειες και τι σημαίνουν...

 Η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, Ελπίδα Μ. Παναγιωτουνάκου, βάζει στο ντιβάνι της τις χριστουγεννιάτικες συνήθειές μας. Έφτασε και πάλι αυτή η εποχή του χρόνου που μας βρίσκει να στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ανάμεσα σε γέλια και χαρμόσυνες ευχές! Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, μυρωδιές από γλυκά που ψήνονται στο φούρνο, καθώς και κόκκινες και πράσινες πινελιές καθορίζουν το εορταστικό σκηνικό. Οι περισσότεροι από εμάς υιοθετούμε μια σειρά από συγκεκριμένες συνήθειες τις μέρες αυτές των εορτών. Τι σημαίνουν άραγε;

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Πύργος: Με κοινωνικό μήνυμα το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του 1ου Λυκείου

 Σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία από την πρώτη κιόλας ημέρα, πραγματοποιήθηκε χθες το πρώτο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του 1ου Λυκείου Πύργου, στο χώρο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου στον Πύργο, με τους μαθητές, τους καθηγητές και του γονείς να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια.

Νέλσον Μαντέλα: Οι 15 πιο ιστορικές φράσεις του

 Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Νέλσον Μαντέλα δεν υπαναχώρησε από την πίστη του στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της ειρήνης και της διαρκούς μάθησης και παρά τις τρομερές προκλήσεις που δέχθηκε, ποτέ δεν «απάντησε» στον ρατσισμό με ρατσισμό. Ο Νέλσον Μαντέλα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 95 ετών, αργά το βράδυ της Πέμπτης, 5 Δεκεμβρίου.