"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Πύργος: Με κοινωνικό μήνυμα το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του 1ου Λυκείου

 Σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία από την πρώτη κιόλας ημέρα, πραγματοποιήθηκε χθες το πρώτο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του 1ου Λυκείου Πύργου, στο χώρο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου στον Πύργο, με τους μαθητές, τους καθηγητές και του γονείς να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια.

 Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, που ξεκίνησε χθες στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι, όπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου, Βασίλης Σωτηρόπουλος, ήταν ένα εγχείρημα που σχεδιάστηκε σε πολύ μικρό χρόνο μεν αλλά με βάση τις πολύ μεγάλες ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο μέσα στο χώρο του σχολείου όσο και ευρύτερα στην κοινωνία. Το παζάρι θα λειτουργήσει και σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

 «Το πολύ μεγάλο ποσοστό των εκτιθέμενων προϊόντων είναι κατασκευές των παιδιών. Έχουν κάνει εντυπωσιακά πράγματα, καταπληκτικά έργα, ξεδίπλωσαν όλο το ταλέντο τους και παρουσιάζουν αυτά τα έργα. Είμαι υπερήφανος που είμαι διευθυντής σε ένα τέτοιο σχολείο που έχει αυτού του είδους τις δραστηριότητες γιατί το σχολείο δεν είναι μόνο «μάθε παιδί μου γράμματα» είναι όλο αυτό το πλέγμα των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, της αλληλεγγύης, του αλτρουϊσμού, του ανθρωπισμού. Είναι εντυπωσιακή η συμμετοχή των παιδιών και αυτό είναι κάτι που με έχει συγκινήσει πάρα πολύ», είπε σε δηλώσεις του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Πύργου, Βασίλης Σωτηρόπουλος ο οποίος παράλληλα αποκάλυψε πως οι μαθητές ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα κοινωνικά ετοιμάζουν ακόμα μια δραστηριότητα όπου θα λειτουργήσουν σε λίγες ημέρες και το Σχολικό Κοινωνικό παντοπωλείο, το οποίο θα ονομάσουν «Παντοπωλείο της Αγάπης».

Σήμερα η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

 Επίσης σήμερα στις 8 το απόγευμα οι μαθητές του 1ου Λυκείου Πύργου ετοιμάζουν μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου με τη συμμετοχή του σχολικού συγκροτήματος που θα παρουσιάσει ένα όμορφο μουσικοχορευτικό θέαμα.

πηγή patrisnews.com
ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου