"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Σαν Σήμερα...


  Έλληνας μαραθωνοδρόμος. Υπήρξε ο πρώτος αθλητικός θρύλος της νεώτερης Ελλάδας και από τις μορφές των Α' Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

  Ο Σπύρος Λούης γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1872 στο Μαρούσι της Αττικής, από φτωχή αγροτική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν νερουλάς και ο νεαρός Σπύρος τον βοηθούσε κουβαλώντας το νερό.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Επικίνδυνος Δρόμος

   Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί ο τεράστιος χωμάτινος όγκος, ο οποίος έχει καλύψει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στο τούνελ (cutcover) "ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ" στο ύψος της Αρχαίας Πίσας (Μιράκα).
   Τόνοι χώματος έχουν "εισβάλλει" στο οδόστρωμα, καθιστώντας το δρόμο εξαιρετικά επικίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα. Ιδιαίτερα τη νύχτα και παρόλο που υπάρχουν πινακίδες σήμανσης, απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς.
   Κατά διαστήματα κατάλληλα συνεργεία απομακρύνουν μεγάλους όγκους χώματος, αλλά το πρόβλημα δε λύνεται. Σε κάθε νεροποντή έχουμε μετακίνηση του χώματος.
   Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί λύση σύντομα γι 'αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα. 
   Αλλά μέχρι τότε ΠΡΟΣΟΧΗ!


Παρέλαση Στην Αρχαία Ολυμπία

   Μεγάλη Εθνική και θρησκευτική γιορτή σήμερα. Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου της Αρχαίας Ολυμπίας, αφού εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό της πόλης, παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο.
   Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση, τα παιδιά δε, απέσπασαν επάξια τα χειροκροτήματα όλων.
 

Τιμούν τον Καβάφη οι φιλόλογοι του Πύργου!


   Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Αλεξανδρινό ποιητή Κ.Π.Καβάθη, με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου-Ολυμπίας, την Τρίτη 26 Μαρτίου, στις 8:00 το βράδυ, στο Θέατρο «Απόλλων» του Πύργου.

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου


    Ο βακαλάος, μπήκε στο τραπέζι μας τον 15ο αιώνα και...απέκτησε τη δική του θέση στο εθνικό μας εδεσματολόγιο. Παρόλο που η περίοδος της Σαρακοστής αποτελεί παράλληλα και περίοδο νηστείας, η εκκλησία, επέτρεψε να υπάρχουν δυο ημέρες όπου θα επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

H Γέφυρα έσβησε τα φώτα της για την "Ώρας της Γης" - "Πατρίδα μας είναι το περιβάλλον"


 Πιστή και φέτος στην παγκόσμια κινητοποίηση για το περιβάλλον, η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» απενεργοποίησε το διακοσμητικό της φωτισμό κατά τη διάρκεια της «Ώρας της Γης»
(20:30-21:30) το Σάββατο 23.3.2013. Πριν τη δράση, κατά τη διάρκειά της, αλλά και μετά από αυτήν, οι ηλεκτρονικοί πίνακες της Ζεύξης, μετέδιδαν – εναλλάξ με την επισήμανση της κινητοποίησης – το μήνυμα «ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ». 

Κούλουμα στον Πλάτανο!!

   Την Καθαρά Δευτέρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνου "Η Πιλαλίστρα" μαζί με τον Αθλητικό Σύλλογο Ερμή πραγματοποίησαν εκδήλωση για τα Κούλουμα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου(Παναγίτσα). Σε όσους αποφάσισαν να περάσουν τα Κούλουμα εκεί παρέχονταν κρασί, χαλβάς, λαγάνα και άλλα εδέσματα. Επίσης όσοι ήθελαν μπορούσαν να πετάξουν χαρταετό. 

Σχολική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου καθώς επίσης και την Εθνική Επέτειο από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821 εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
   Ο εορτασμός λοιπόν αυτής της ημέρας στο χωριό μας ξεκινά από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, όπου γίνεται η δοξολογία από τον εφημέριο ιερέα.