"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Τα ξενοδοχεία… ξέρουν πόση ώρα είστε στην ντουζιέρα!

 Τέλος στις απολαυστικές (αλλά καθόλου περιβαλλοντικά φιλικές) στιγμές που περνούσαν στις… ντουζιέρες των ξενοδοχείων οι επισκέπτες τους θέλει να βάλει η Αρχή Προστασίας του Περιβάλλοντος στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, η υπηρεσία χρηματοδοτεί μια έρευνα για τη δημιουργία μιας ασύρματης συσκευής που θα ελέγχει τη χρήση του νερού στις ντουζιέρες των ξενοδοχείων. «Τα ξενοδοχεία καταναλώνουν μια πολύ σημαντική ποσότητα νερού στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο…

Γιατί η λύπη διαρκεί περισσότερο από άλλα συναισθήματα;

 Γιατί η λύπη διαρκεί έως και 240 φορές πιο πολύ από τα υπόλοιπα συναισθήματα της ντροπής, της βαρεμάρας ή του εκνευρισμού; Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Λουβέν στο Βέλγιο, η λύπη διαρκεί περισσότερο γιατί συνοδεύεται από γεγονότα που μας επηρεάζουν περισσότερο όπως ένας θάνατος ή ένα ατύχημα. Οι άνθρωποι χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστούμε ένα λυπηρό γεγονός και για να μπορέσουμε να το συνειδητοποιήσουμε και να το ξεπεράσουμε.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ο πρώτος εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική εορτή της χώρας μας στις 15 Μαρτίου 1838, με διάταγμα του βασιλιά Όθωνα, που εκτελούσε παράλληλα και τα καθήκοντα του πρωθυπουργού εκείνη την περίοδο. Η πρόταση του Γραμματέα της Επικρατείας (Υπουργού) επί των Εκκλησιαστικών και της Δημόσιας Παιδείας, Γεωργίου Γλαράκη (ηγετικού στελέχους του κόμματος των Ναπαίων ή Ρωσικού Κόμματος), έγινε αμέσως δεκτή από τον Όθωνα, που την είδε και ως μία ευκαιρία να αυξήσει τη δημοτικότητά του.