"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Είπαν...

Ζαν Ζακ Ρουσό (1712 – 1778)
Ελβετός φιλόσοφος και βασικός εκπρόσωπος του διαφωτισμού.


 «Η αρετή είναι εμπόλεμος κατάσταση. Για να ζούμε ενάρετα πρέπει να παλεύουμε διαρκώς με τον εαυτό μας.»

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

"Πυρετώδης" προετοιμασία για την ποδηλατική διαδρομή Αρχ. Ήλιδα – Αρχ. Ολυμπία


 Οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας διοργανώνουν και προσκαλούν τους πολίτες,  στην 2η ποδηλατική διαδρομή από την Αρχαία Ήλιδα έως την Αρχαία Ολυμπία, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή. Η εκκίνηση θα δοθεί έξω από το παλαιό μουσείο Αρχαίας Ήλιδας, στις 9 το πρωί.

Φωτεινοί καταρράκτες εντυπωσιάζουν!

  Σαν να έπεσε το ουράνιο τόξο μέσα στο νερό και φώτισε τους καταρράκτες προσδίδοντας διάφορες αποχρώσεις στο υγρό στοιχείο. Κάπως έτσι μοιάζουν οι εικόνες που βλέπετε και αποτελούν μέρος μιας εντυπωσιακής συλλογής φωτογραφιών με τον τίτλο «Neon Luminance». Ηθικοί αυτουργοί δυο καλλιτέχνες από τη βόρεια Καλιφόρνια, ο Sean Lenz και ο Kristoffer Abildgaard, οι οποίοι τοποθέτησαν ειδικά φωτεινές ράβδους neon σε διάφορα χρώματα σε συγκεκριμένα σημεία των καταρρακτών δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

H ατμόσφαιρα του Αρη τον… εγκατέλειψε


  Νέα ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Αρη έστειλε το Curiosity. Τα ευρήματα του ρομποτικού εξερευνητή επιβεβαιώνουν τις τελευταίες μελέτες για τις ατμοσφαιρικές συνθήκες του Κόκκινου Πλανήτη.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ναός του Δία στην Ολυμπία

   Ο Ναός του Δία στην Ολυμπία βρίσκεται μέσα στον περίβολο της Άλτεως, στο ιερό που ήταν αφιερωμένο στο Δία, όπου τελούνταν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες κατά την αρχαιότητα. Το κτίσμα είναι ένας τυπικός δωρικός περίπτερος ναός, με 6 κίονες στη κάθε στενή και 13 στην κάθε μακριά πλευρά του. Ο στυλοβάτης του έχει μήκος 64,12 μ. και πλάτος 27,68 μ. και οι κίονες του ύψος 10,51 μ. Ο ναός είναι διπλός, ο σηκός του δηλ. είναι χωρισμένος σε πρόναο, κυρίως ναό και οπισθόδομο.

Σαν Σήμερα, το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού

 Ο Τιτανικός (RMS Titanic ή SS Titanic) ήταν ένα βρετανικό υπερωκεάνιο επιβατηγό πλοίο, που ναυπηγήθηκε από τα ναυπηγεία Harland και Wolff, στο Μπέλφαστ, για την εταιρεία "White Star Line". Τα αρχικά RMS (Royal Mail Steamer) σήμαιναν ότι το πλοίο αναλάμβανε τη μεταφορά ταχυδρομείου για τα Βασιλικά Ταχυδρομεία (Royal Mail) του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως στα ελληνικά επιβατηγά πλοία τα λεγόμενα "ποστάλια".

Κάκια Παναγιώτου, επί σαράντα χρόνια το «υφάδι» του Εθνικού Θεάτρου

«Έφυγε» πλήρης ημερών η γνωστή πρωταγωνίστρια που, σχεδόν μέχρι το τέλος, παρακολουθούσε τους νεώτερους συναδέλφους της.

Της Όλγας Σελλά
Είχε αρχοντικό παράστημα. Μέχρι το τέλος, κι ας ήταν ήδη 90 χρόνων. Και ήταν απολύτως συμφιλιωμένη με τα χρόνια της. Χωρίς να θυσιάζει την κομψότητα και το γούστο. Η ηθοποιός Κάκια Παναγιώτου έφυγε ήσυχα την Κυριακή και κηδεύτηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στο νεκροταφείο του Χαλανδρίου. Και σχεδόν μέχρι το τέλος παρακολουθούσε τους νεότερους συναδέλφους της στο θέατρο.

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Κλασικά λάθη στην οδήγηση...


  Η πλειονότητα των Ελλήνων σήμερα οδηγεί αυτοκίνητο ή απλά έχει δίπλωμα οδήγησης. Πόσοι όμως από όλους αυτούς τηρούν κατά γράμμα τον Κ.Ο.Κ. ; Τα παρακάτω είναι ορισμένα από τα συχνότερα λάθη στην οδήγηση στην Ελλάδα του σήμερα και χρειάζονται την προσοχή όλων μας.

Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας

Η Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης των Καλαβρύτων.

Νέδα (ποταμός)

  Η Νέδα είναι ποτάμι της Πελοποννήσου που βρίσκεται στα σύνορα των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Πηγάζει από το όρος Λύκαιο, ρέει προς τα δυτικά και εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος, μεταξύ των ακτών της Κυπαρισσίας και της Ζαχάρως. Το μήκος της είναι 32 χιλιόμετρα. Χαρακτηριστικό της είναι πως πρόκειται για το ένα από τα δύο ποτάμια στην Ελλάδα, μαζί με την Έρκυνα, που έχει θηλυκό όνομα.