"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Από την Αρχ. Ήλιδα στην Αρχ. Ολυμπία! - 2η Ποδηλατική Διαδρομή από τους Φίλους Ποδηλάτου Ήλιδας


  Με μεγάλη επιτυχία, στέφθηκε την Κυριακή η 2η Ποδηλατική Διαδρομή «Αρχ. Ήλιδα – Αρχ. Ολυμπία», που οργάνωσαν οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας. Πρόκειται για μια δράση που όπως ανέφεραν οι διοργανωτές «αγκαλιάζεται» από τον κόσμο και από αυτούς που αγαπούν το ποδήλατο και στόχος είναι να γίνει ένας ουσιαστικός θεσμός που θα συμβάλλει στον εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και την υγεία.
   Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί από το παλαιό μουσείου Αρχ. Ήλιδας. Αρχικά, η εκκίνηση δόθηκε για τους συμμετέχοντες που θα ακολουθούσαν την ασφάλτινη διαδρομή και λίγο αργότερα ξεκίνησαν και αυτοί που θα διέσχιζαν την πιο δύσκολη διαδρομή. Νωρίς το μεσημέρι και έχοντας ακολουθήσει την όμορφη διαδρομή, σε δύο διαφορετικά τερέν, οι ποδηλάτες έφτασαν στην Αρχ. Ολυμπία, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
   Ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος από τους Φίλους Ποδηλάτου Ήλιδας, εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του κόσμου και για την επιτυχία της διοργάνωσης, αφού συμμετείχαν και ποδηλάτες και από άλλους νομούς.
   Στην αφετηρία του αγώνα βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος τόνισε ότι οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας, με αυτή τη δράση και μέσα από τη συγκεκριμένη διαδρομή, δίνουν το  σημαντικό μήνυμα ότι μπορούμε να βάλουμε στη ζωή μας τη βιώσιμη κινητικότητα, που είναι πολύ σημαντική για την συγκοινωνία, αλλά και την υγεία.
    Στην ποδηλατική διαδρομή συμμετείχε και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ από την εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» Γιώργος Αμυράς, ο οποίος εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που συμμετείχε σε αυτή τη δράση και μάλιστα διασχίζοντας μια σημαντικά και ιστορικά διαδρομή από την Αρχ. Ηλιδα στην Αρχ. Ολυμπία. Ο ίδιος μάλιστα χαρτογράφησε τη διαδρομή που διέσχισαν οι ποδηλάτες, την οποία και θα αναρτήσει στο διαδίκτυο, ώστε να την διασχίσουν κι άλλοι. «Είναι σημαντικό να κινείσαι εναλλακτικά. Κάντε ποδήλατο!», είπε χαρακτηριστικά.

πηγή ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου