"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ


Αθήνα 444 - 366 π.Χ.

Επιφανής φιλόσοφος της αρχαίας Ελλάδος. Γεννήθηκε στην Αθήνα, άγνωστο πότε, από πατέρα Αθηναίο και μητέρα καταγόμενη από τη Θράκη. Ήταν σύγχρονος με τον Πλάτωνα και μεγαλύτερος στην ηλικία από αυτόν. Υπήρξε μαθητής του Γοργία και αργότερα φίλος και πιστός θαυμαστής του Σωκράτη. Μετά το θάνατο του μεγάλου δασκάλου του, ίδρυσε φιλοσοφική σχολή κοντά στο Γυμνάσιο Κυνόσαργες. Από την ονομασία αυτή οι οπαδοί του ονομάσθηκαν Κυνικοί και η αίρεσή τους Κυνισμός. Ιδιαίτερα ονομαστός μαθητής του υπήρξε ο Διογένης ο Σινωπεύς.

Η ιστορία του «Σκαραβαίου»

Η ιστορία του «Σκαραβαίου»
Η ιστορία του Σκαραβαίου ταυτίζεται με αυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen κι αρχίζει κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1930, στη Ναζιστική Γερμανία. Η ιδέα για τη δημιουργία του ανήκει στον Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος οραματίστηκε ένα φθηνό αυτοκίνητο, που θα μπορούσε να το αποκτήσει σχεδόν ο καθένας με τις οικονομίες του.

Από τις 23 Ιουνίου έρχονται τα φρούτα με… τατουάζ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) αποφάσισε να επιτρέψει τη χρήση λέιζερ με τα οποία θα τυπώνονται» πάνω στη φλούδα των φρούτων τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με αυτά.

Η Laser Food φέρνει την εκτύπωση των στοιχείων των φρούτων πάνω στην φλούδα τους με λέιζερ.
Η Laser Food φέρνει την εκτύπωση των στοιχείων των φρούτων πάνω στην φλούδα τους με λέιζερ.

Αλγόριθμος μετατρέπει το κινητό σε σόναρ!

 Μιμούμενοι το σύστημα ηχοεντοπισμού που χρησιμοποιούν οι νυχτερίδες για να βρουν το δρόμο τους στο σκοτάδι, μηχανικοί στην Ελβετία ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο που υπολογίζει τις διαστάσεις δωματίων από την ηχώ.
 Όλοι γνωρίζουμε ότι η φωνή μας ακούγεται διαφορετική σε έναν μεγάλο, άδειο χώρο από ό,τι σε ένα μικρό δωμάτιο γεμάτο έπιπλα – η ηχώ κάνει τη διαφορά.

Γιατί η πανσέληνος της Κυριακής θα φαίνεται μεγαλύτερη!

  Την Κυριακή, 23 Ιουνίου, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα αρκετά ενδιαφέρον φαινόμενο, την μεγαλύτερη Πανσέληνο του έτους. «Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν λανθασμένα ότι αυτό συμβαίνει κάθε Αύγουστο, που φυσικά δεν είναι σωστό αφού πρόκειται απλά για μια οπτική απάτη.

Πήρε φωτιά το Instagram: 5 εκατομμύρια βίντεο ανέβηκαν στο πρώτο 24ωρο

Πήρε φωτιά το Instagram: 5 εκατομμύρια βίντεο ανέβηκαν στο πρώτο 24ωρο
Παγκόσμιο ντελίριο επικράτησε στους χρήστες του Instagram, αφού η χρήση της νέας λειτουργίας βίντεο που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες έσπασε όλα τα ρεκόρ σημειώνοντας 5 εκατομμύρια uploads μέσα στο πρώτο 24ωρο.

Tablet σε... διπλό ταμπλό: Δέχεται και λογισμικό Android και Windows

Tablet σε.. διπλό ταμπλό: Δέχεται και λογισμικό Android και Windows

Ενα μοναδικό στο είδος του tablet παρουσίασε επίσημα στο Λονδίνο από τη Samsung. Οπως αναφέρει η Κορεάτικη εταιρεία, το νέο της μοντέλο έχει τη δυνατότητα να τρέξει και λογισμικό Windows αλλά και λογισμικό Αndroid.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Τα οφέλη του θαλασσινού μπάνιου στην υγεία μας

 Ο Γάλλος βιολόγος Ρενέ Κεντόν, περίπου τρεις δεκαετίες πριν, επεσήμανε τις ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας για τον οργανισμό και απέδειξε ότι το θαλασσινό νερό έχει ίδια σύσταση με το πλάσμα του αίματος, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην ομορφιά και την υγεία του οργανισμού.

Έξυπνες λύσεις σε απλά πράγματα!

  Δεν είναι λίγες οι φορές που πνιγόμαστε κυριολεκτικά σε μια κουταλιά νερό θέλοντας να αντιμετωπίσουμε απλά καθημερινά πράγματα που συμβαίνουν στην κουζίνα μας ή όταν ασχολούμαστε με κάποιες οικιακές δραστηριότητες και δεν γνωρίζουμε τη λύση στο πρόβλημα. Μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί θα σας δείξει τον τρόπο που θα κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη…