"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Έλληνας μαθητής αναδείχθηκε χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής στην Πληροφορική


Τρίτος ανάμεσα σε 650.000 μαθητές και φοιτητές ηλικίας έως 22 ετών αναδείχθηκε ο μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου, Χρήστος Φιαμέγκος, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πληροφορικής της Microsoft.

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, με την οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου η διπλή ανεύρεση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός. Στη χώρα μας γιορτάζουν ο Σταύρος και η Σταυρούλα.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Η πάλη είναι εδώ! Για πάντα!

 Οι... αθάνατοι σεβάστηκαν την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων και δεν προχώρησαν στο μεγάλο ατόπημα! Έτσι η πάλη παραμένει Ολυμπιακό αγώνισμα! Η κρίσιμη ψηφοφορία έγινε στην Αργεντινή και συγκεκριμένα στο Μπουένος Άϊρες μόλις μια ημέρα μετά την απόφαση να ανατεθούν στο Τόκυο οι Αγώνες του 2020! Η πάλη μπήκε στην ψηφοφορία μαζί με τον σκουός και έναν συνδυασμό... μπέιζμπολ και σόφτμπολ και φυσικά κέρδισε και μάλιστα από τον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας 49 ψήφους! 

Το πιο γρήγορο τρένο του κόσμου ξεπερνά τα 500 χλμ./ώρα

 Την πρώτη δημόσια δοκιμή πραγματοποίησε στα τέλη Αυγούστου στην Ιαπωνία το L Zero (L0), το τρένο μαγνητικής αιώρησης (maglev) που αναπτύσσει η εταιρεία σιδηροδρόμων Central Japan Railway. Αν και το L Zero κατέχει τον τίτλο της ταχύτερης αμαξοστοιχίας στον κόσμο ήδη από το 2003, όταν πέτυχε τελική ταχύτητα 581 χλμ./ώρα, στη δημόσια επίδειξη άγγιξε «μόλις» τα 505 χλμ./ώρα.

Στον βυθό του Ειρηνικού το μεγαλύτερο ηφαίστειο της γης

 Το γιγάντιο ηφαίστειο, όπως τα περισσότερα στη Γη, έχει έναν κεντρικό κώνο από όπου διέρρευσαν τεράστιες ποσότητες λάβας, ενώ στην κορυφή του υπάρχει μια σειρά από καλδέρες.
Το μεγαλύτερο ηφαίστειο του πλανήτη ανακαλύφθηκε ότι βρίσκεται στον βυθό του βορειοδυτικού Ειρηνικού ωκεανού και λέγεται Ταμού Μασίφ. Με τεράστιο πλάτος 650 χιλιομέτρων, σχετικά χαμηλό ύψος τεσσάρων χιλιομέτρων και πολύ μεγάλο όγκο 2,5 εκατ. κυβικών χιλιομέτρων, είναι κατά πολύ μεγαλύτερο σε έκταση (310.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα) από τον προηγούμενο κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, το ενεργό ηφαίστειο Μάουνα Λόα της Χαβάης, το οποίο όμως είναι αρκετά ψηλότερο (9 χλμ).

Ακριβέστερη χρονολόγηση για τις απαρχές του αιγυπτιακού πολιτισμού

 Νέα ακριβέστερη χρονολόγηση για τις απαρχές του αιγυπτιακού πολιτισμού και τους πρώτους Φαραώ.
 Βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν πρώτη φορά να προσδιορίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη χρονολόγηση της δημιουργίας του αιγυπτιακού πολιτισμού και της βασιλείας των πρώτων Φαραώ. Η βασική διαπίστωση είναι ότι χρειάστηκαν πολύ λιγότερα χρόνια από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί, για να μεταμορφωθεί η αρχαία Αίγυπτος από μια έκταση ανόμοιων αγροτών σε ένα οργανωμένο κράτος με συγκεκριμένα σύνορα και θεσμούς.