"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Προκαλούν δέος οι ανασκαφές στην Αμφίπολη

 Μπροστά στην μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη, βρίσκονται οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη Σερρών. Η ανεύρεση ενός τάφου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει η αρχαιολογική σκαπάνη έχει σημάνει συναγερμό και ταυτόχρονα έχει πυροδοτήσει σειρά συζητήσεων για το εάν αυτό που σταδιακά βλέπει το φως, είναι ο τάφος του ίδιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ξέρξης και Δημάρατος στον Δορίσκο του Έβρου




   Αφού ο στρατός του Ξέρξη πέρασε τον Ελλήσποντο, στρατοπέδευσε σε μία πεδιάδα με παραλία, η οποία αρδευόταν και περιβαλλόταν από τον Έβρο. Εκεί οι Πέρσες από την εποχή του πολέμου του Δαρείου με τους Σκύθες, είχαν χτίσει έναν βασιλικό πύργο, και είχαν εγκαταστήσει περσική φρουρά. Τον πύργο αυτόν τον ονόμαζαν Δορίσκο.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Η Μάχη Στις Θερμοπύλες



 
  480 π.χ. Ο Βασιλιάς Ξέρξης, γιός του Δαρείου, εκστρατεύει εναντίον  της Ελλάδος, για να εκδικηθεί την ήττα που είχε υποστεί ο πατέρας του το 490 π.χ. στον Μαραθώνα, αλλά και για να καταλάβει νέα εδάφη.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Η Αλχημεία Στο Ανατολικό Ισλάμ


    Η Αλχημεία την οποία οι Μουσουλμάνοι κληρονόμησαν από την Αίγυπτο, συνέβαλε στην ανάπτυξη της χημείας με πολλές τυχαίες ανακαλύψεις και με τη μέθοδό της, που υπήρξε η περισσότερο επιστημονική από όλες τις άλλες κατά το Μεσαίωνα.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Εγκαίνια στα νέα γραφεία του Ερμή Πλατάνου..

 Επιτέλους ο Ερμής απέκτησε το δικό του σπίτι... Μετά από σκληρή δουλεία όλων των μελών του Δ.Σ., δημιουργήθηκε το νέο γραφείο της ομάδας. Την Κυριακή 18 Αυγούστου έγιναν τα εγκαίνια και ο αγιασμός του γραφείου παρουσία αρκετών κατοίκων του χωριού μας, που βλέπουν ότι κάτι αλλάζει. Στην αίθουσα αυτή θα μπορεί κανείς να δει φωτογραφίες από προηγούμενες σεζόν, παλιές εμφανίσεις αλλά και τα κύπελλα που έχει κατακτήσει η ομάδα. 

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Βραδιά πανσελήνου σε Ολυμπία και Χλεμούτσι

 Εκδήλωση στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων- Ανοιχτός ο αρχαιολογικός χώρος. Περισσότεροι από 100 Αρχαιολογικοί Χώροι, Μνημεία και Μουσεία στην Αττική αλλά και σε όλη την Επικράτεια, από τη Ζώνη του Έβρου ως τη Φαιστό της Κρήτης και από το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας μέχρι το Ηραίο της Σάμου και την Αρχαία Ολυμπία, θα παραμείνουν ανοιχτοί τη βραδιά της 21ης Αυγούστου 2013 για την πραγματοποίηση του θεσμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.