"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Οι Αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν την Άλγεβρα πολύ πριν τους Άραβες!

 Αντίθετα με ό,τι πιστεύαμε ως σήμερα, η Άλγεβρα δεν είναι επινόηση των Αράβων. Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι παλαιότερα οι αρχαίοι Ελληνες είχαν εφεύρει «αλγεβρικούς» τρόπους επίλυσης πρακτικών προβλημάτων. Μέσα σε αυτά τα δύο έγγραφα κρύβεται μια σημαντική για τα ελληνικά Μαθηματικά ανακάλυψη. Αν θέλεις να έχεις επιτυχία στο ψάξιμο των παλαιών χειρογράφων, καλό είναι να αποκτήσεις μερικά από τα προσόντα που διέθεταν οι παλιές κεντήστρες.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Τα υπέροχα χωριά του Αγίου Όρους!

 Με ένα υπέροχο φωτογραφικό αφιέρωμα η Daily Mail δίνει πληροφορίες για τη ζωή στους οικισμούς του Αγίου Ορους. Στις εικόνες που δημοσιεύει αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο η γραφικότητα του Ιερού Βουνού των Ορθόδοξων, ενώ δίνεται και μια γεύση της καθημερινότητας των μοναχών και όσων επισκέπτονται την περιοχή.

Ο καφές είναι πιο… γευστικός σε λευκό φλιτζάνι!

 Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσε ότι το χρώμα της κούπας που θα πιείτε τον καφέ σας έχει επίδραση στη γεύση του. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν καφές πίνεται σε λευκή κούπα, η ένταση του αρώματος αυξάνεται, σε σύγκριση με την κατανάλωσή του σε φλιτζάνι με άλλο χρώμα.