"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Δεξιά ή αριστερά; Ένα «προσχολικό» τεστ για… μεγάλα παιδιά!


Στη φωτογραφία βλέπετε ένα απλούστατο σχέδιο ενός σχολικού λεωφορείου, το οποίο δόθηκε σε παιδιά νηπιαγωγείου, προκειμένου να το περιεργαστούν και στη συνέχεια να απαντήσουν σε ένα ερώτημα. Αφού, λοιπόν, είδαν λίγη ώρα την εικόνα, κλήθηκαν να απαντήσουν στην εξής απλή(!) ερώτηση: «Προς ποια κατεύθυνση νομίζετε ότι πηγαίνει το λεωφορείο που βλέπετε και γιατί; Δεξιά ή αριστερά;

Η αγάπη της μάνας στο ζωικό βασίλειο!

Χαριτωμένα κουτάβια, αξιαγάπητα νεογέννητα άγρια ζώα ακόμα και μωρά θαλάσσια είδη απολαμβάνουν την άνευ όρων αγάπη της μάνας που δεν κάνει διακρίσεις. Ζώο ή άνθρωπος δεν έχει σημασία. Το είδος δεν παίζει ρόλο όταν πρόκειται για μητέρες. Ο δυνατός δεσμός και η τρυφερή σχέση μάνας-παιδιού απεικονίζεται με τον καλύτερο τρόπο στις φωτογραφίες που ακολουθούν και αφιερώνονται στις γυναίκες -μάνες ή όχι, δεν έχει σημασία- που είθισται να γιορτάζουμε σήμερα. Απολαύστε τες.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Μελίνα Μερκούρη (1920 – 1994)

Μελίνα Μερκούρη
Η Μελίνα Μερκούρη (Μαρία Αμαλία Μερκούρη) γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1920. Ήταν η αγαπημένη εγγονή του δημάρχου Αθηναίων Σπύρου Μερκούρη και κόρη του βουλευτή της ΕΔΑ και υπουργού Σταμάτη Μερκούρη.

Η απολογία του Σωκράτη και το κώνειο


   Γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα από το 470 π.Χ. έως το 399 π.Χ. Ήταν γιος του Σωφρονίσκου και της Φαιναρέτης από το δήμο της Αλωπεκής. Ο Έλληνας Αθηναίος φιλόσοφος, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος και πολιτισμού και ένας από τους ιδρυτές της Δυτικής φιλοσοφίας.