"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Χαρακτήρες




ΠΕΡΙ ΑΓΡΟΙΚΙΑΣ

Η αγροικία μπορεί να φανεί  ότι είναι χονδροειδής άγνοια των καλών τρόπων.

Να λοιπόν τι λογής άνθρωπος είναι ο αγροίκος:

Πριν να πάει στην εκκλησία του Δήμου πίνει πάρα πολύ κρασί, και όταν οι παρακαθήμενοι εκεί στεναχωρούνται για τη μυρωδιά, τους λέει ότι δεν υπάρχει καλύτερο μυρωδικό από το θυμάρι.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η Δελφική Αμφικτυονία


Η Δελφική Αμφικτυονία ήταν μια ομοσπονδία δώδεκα φυλών της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας που αποτελούσε αρχικά θρησκευτική ένωση, ενώ αργότερα απέκτησε και πολιτική σημασία. Το Αμφικτυονικό Συνέδριο λάμβανε χώρα δύο φορές τον χρόνο και κάθε φυλή είχε δύο ψήφους. Κατά τα Ρωμαϊκά χρόνια η επίδραση της μειώθηκε μέχρι που ο Αδριανός ίδρυσε το Πανελλήνιο. Η δύναμη που απέκτησε ήταν τέτοια που πρωταγωνίστησε στην περιοχή έως τουλάχιστον τον 4ο αιώνα π.Χ. Αποτέλεσε, κατά κάποιο τρόπο, μια μικρογραφία της Κοινωνίας των Εθνών και του σημερινού ΟΗΕ.

Σαν Σήμερα...



1982: Η Σοφία Σακοράφα πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού στα Χανιά, με βολή στα 74,20 μ. Ο προηγούμενος Έλληνας που κατείχε παγκόσμιο ρεκόρ ήταν το 1970 ο Χρήστος Παπανικολάου στο άλμα επί κοντώ (5,49 μ.).

Υβριδικό όχημα ελληνικής κατασκευής παρουσιάστηκε στην Κρήτη


Ενα μοναδικό υβριδικό ηλιακό όχημα ελληνικής κατασκευής το Sunnyclist θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του τετραήμερου φεστιβάλ τουρισμού 26 με 29 Σεπτεμβίου στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ξενοφών


Ξενοφών (περ. 427 π.Χ.-355 π.Χ.) ο Αθηναίος ήταν ιστορικός συγγραφέας και σωκρατικός φιλόσοφος. Γιος του Γρύλλου από το δήμο Ερχιάς (κοντά στη Φυλή), κονωνικά ανήκε στην τάξη των ιππέων και πολιτικά έδρασε ως ολιγαρχικός και φιλολάκων. Μετά το 410 π.Χ. γνωρίστηκε με τον Σωκράτη και μπήκε στον κύκλο των μαθητών του.

Πρόβες για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι της Ρωσίας.