"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ποιοτικό πρόγραμμα με οικονομικές τιμές στο φετινό Φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας

 Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην δύσκολη εποχή με τις σημαντικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και την κοινωνία ευρύτερα. «Ως δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ευελπιστούμε μέσω των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κοινωφελής μας Εταιρία να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας προς όλους.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Τα γνώριζες; 35 εντυπωσιακά πράγματα για το ανθρώπινο σώμα

Τις βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος, λίγο ή πολύ, όλοι μας τις γνωρίζουμε. Υπάρχουν όμως και κάποιες άγνωστες λειτουργίες που είναι λίγο περίεργες αλλά και εντυπωσιακές.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Τι πρέπει να κάνουμε όταν μας τσιμπήσει τσούχτρα

 Και ξαφνικά, εκεί που κολυμπούσατε αμέριμνοι στα γαλαζοπράσινα νερά, ένας αφόρητος πόνος, ένα κάψιμο στο πόδι ή στο χέρi ή στην κοιλιά, σας επανέφερε στην πραγματικότητα. Τσούχτρα. Και τώρα τι κάνουμε;
 Πως αντιμετωπίζουμε το τσίμπημα της τσούχτρας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, όπου πολλές παραλίες έχουν γεμίσει από αυτές. Καταρχήν ψυχραιμία, εάν δεν είστε αλλεργικοί, ο αφόρητος ομολογουμένως πόνος, δεν πρέπει να σας πανικοβάλει. Βγείτε από την θάλασσα, ελέγξτε το σημείο που η τσούχτρα έχει αφήσει τα γεμάτα με δηλητήριο πλοκάμια της και κάντε τα εξής:

Αλλεργίες: Απίθανες αιτίες που τις επιδεινώνουν

 Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι το πλυντήριο ή ο διευθυντής σας, μπορεί να ευθύνονται για την επιδείνωση των αλλεργιών σας; Ε, λοιπόν δεν είναι καθόλου απίθανο, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Ανακαλύψτε ποιοι παράγοντες, που δεν υποψιάζεστε, μπορεί να σας πυροδοτήσουν μια αλλεργική κρίση και αποφύγετε τους, για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικότερα την αλλεργία σας.

Ο πύργος της Πίζας δεν ήταν ποτέ ίσιος!

 Λίγο μετά την έναρξη της κατασκευή του το 1173, διαπιστώθηκε ότι τα θεμέλια του πύργου της Πίζας ήταν ανομοιόμορφα. Η κατασκευή σταμάτησε, και συνεχίστηκε μόνο αφού πέρασαν 100 χρόνια. Στη συνέχεια, έγινε σαφές και ορατό ότι ο Πύργος της Πίζας έχει κλίση προς τα νότια. Δεδομένου ότι η τακτική μέτρηση του πύργου άρχισε το 1911, η κορυφή του πύργου παρεκλίνει 1,2 χιλιοστά ανά έτος. Σήμερα η κορυφή του Πύργου της Πίζας είναι περίπου 5,3 m εκτός του κέντρου.

7 θεραπευτικές «ικανότητες» του γέλιου

 Εκτός από το γεγονός ότι φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και λειτουργεί λυτρωτικά για την ψυχοσύνθεση και την ευφορία του κάθε ανθρώπου, το γέλιο είναι ικανό να μειώσει την αρτηριακή πίεση, το στρες, να βελτιώσει την καρδιακή υγεία, να προσφέρει μακροζωία. Όπως πολύ εύστοχα έχει επισημάνει και ο αμερικανός ακτιβιστής Michael Pritchard «Δε σταματάς να γελάς επειδή γερνάς. Γερνάς επειδή σταματάς να γελάς». Γελάτε λοιπόν γιατί είναι θεραπευτικό και για του λόγου το αληθές, το γέλιο…

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Η Μανία Της Φύσης

   Ο παραθαλάσσιος οικισμός της Σπιάντζας, της πιο κοντινής παραλίας από το χωριό μας, αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα από τη μανία της θάλασσας τον περασμένο χειμώνα. Η θάλασσα "βγήκε έξω" και "τράβηξε" μέρος των οικοπέδων των παραθεριστών, και σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και ολόκληρα σπίτια. Πολλοί προσπάθησαν να εμποδίσουν αυτήν την καταστροφή, βάζοντας εμπόδια στη θάλασσα, όπως βράχους, πέτρες, σάκους με άμμο ή κροκάλα.
Ο χειμώνας που θα έρθει θα δείξει αν το κατάφεραν.