"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ποιοτικό πρόγραμμα με οικονομικές τιμές στο φετινό Φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας

 Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην δύσκολη εποχή με τις σημαντικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και την κοινωνία ευρύτερα. «Ως δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ευελπιστούμε μέσω των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κοινωφελής μας Εταιρία να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας προς όλους.


 Το πρόγραμμα του φεστιβάλ , αλλά και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι εντός του δήμου θα συμβάλουν θετικά στην ψυχολογία του δοκιμαζόμενου από την οικονομική κρίση λαού. Οι παραστάσεις είναι αρκετές και οι τιμές προσαρμοσμένες στην ζοφερή κατάσταση. Καλούμε τον κόσμο να ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας. Θα έχει την ευκαιρία να διασκεδάσει , να ψυχαγωγηθεί, να δει κάτι ποιοτικό. Με  λίγα λόγια το φεστιβάλ και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε ευχάριστα.» 

 Το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Εταιρίας Αριστείδης Παναγιωτόπουλος όπου στάθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για να υπάρξουν προσιτές τιμές στα εισιτήρια, αλλά και το φετινό στήσιμο του φεστιβάλ που προσαρμόστηκε στις δυνατότητες της εποχής, με σεβασμό στα δεδομένα του δήμου και τη μέθοδο της παραχώρησης, πάνω στην οποία χτίστηκε. «Έτσι κατορθώσαμε να έχουμε ένα πρόγραμμα και με σπουδαία καλλιτεχνικά ονόματα αλλά και με ερασιτεχνικού τύπου ομάδες. Στην συνέχεια ο κ. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε το συνολικό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης. 

Το πρόγραμμα
 Η επίσημη πρεμιέρα δόθηκε χθες με την παράσταση «Αγαμέμνων» του Αισχύλου στο θέατρο Φλόκα από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή.  Η συνέχεια θα δοθεί με την συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα «Το αστέρι και η ευχή» την Κυριακή 21 Ιουλίου στο θέατρο Δάσους στο Δρούβα με τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένει το θεατρόφιλο αλλά και μουσικόφιλο κοινό την παράσταση Βάκχες του Ευριπίδη, με τον Σάκη Ρουβά στο ρόλο του Διονύσου σε μια παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη, στο θέατρο Ολύμπια στο Φλόκα το Σάββατο 27 Ιουλίου, στις 9,30 μ.μ. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται στα 20 ευρώ γεν. είσοδος, 15 ευρώ  φοιτητικό – μαθητικό, 12 ευρώ  ανέργων. 
 Την Τετάρτη 31 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από τις μεγάλες συναυλίες του φετινού φεστιβάλ, με την Νατάσα Θεοδωρίδου, να ερμηνεύει για το κοινό της Ηλείας, όλες τις μεγάλες επιτυχίες της και με τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ. Μουσικά τη σκυτάλη παίρνουν το Σάββατο 3 Αυγούστου τα Χρώματα της Ήλιδας στο αφιέρωμα που παρουσιάζουν φέτος στο Μάνο Λοΐζο «Η μέρα εκείνη δεν θ’ αργήσει», στο χώρο μπροστά από το παλαιό δημαρχείο της Ολυμπίας με ελεύθερη είσοδο. 
Την Τετάρτη 7 Αυγούστου η μεγάλη Χάρις Αλεξίου θα εμφανιστεί το θέατρο Ολύμπια στο Φλόκα μαζί με τη νέα μουσική μπάντα “Nouveau Sextet” με κορυφαίους έλληνες σολίστες, να παρουσιάζει το υπέροχο και ιδιαίτερα γνωστό ρεπερτόριό της. Η ώρα έναρξης της συναυλίας είναι 9,30 μ.μ. και οι τιμές των εισιτηρίων 10 ευρώ στην προπώληση και 12 στα ταμεία του θεάτρου. 

 Μια από τις παραστάσεις που πέρυσι είχαν ματαιωθεί παρά την επιτυχία της περιοδείας, έρχεται φέτος να ανέβει στο θέατρο Ολύμπια. Πρόκειται για τα «Βαφτίσια» του Νίκου Μουτσινά, όπου δίπλα του πρωταγωνιστούν οι Ζέτα Μακρυπούλια, Φωτεινή Ντεμίρη, Θανάσης Αλευράς, Τζένη Διαγούπη, Αθηνά Οικονομάκου, Ελένη Καρακάση, Ματίνα Νικολάου. Η τιμή εισιτηρίου είναι 15 € (γενική είσοδος), Θέατρο Ολυμπία (Φλόκα).

 Με θεατρική παράσταση συνεχίζεται το φεστιβάλ αλλά σε κλασσικό ρεπορτόριο στις 20 Αυγούστου. Η παράσταση του Αριστοφάνη «Σφήκες» ανεβαίνει από έναν πολυμελή θίασο, στο θέατρο Δρούβα (9 μ.μ.) και με τιμή εισιτηρίων 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο: φοιτητικό, μαθητικό, συνταξιούχων, πολυτέκνων, ΟΛΜΕ), 5 ευρώ (ΟΑΕΔ, ατέλειες)

 Ακόμα μια μεγάλη συναυλία έρχεται στις 23 Αυγούστου (9,30 μ,μ,) στο θέατρο Ολύμπια με αρκετούς εξαιρετικούς ερμηνευτές και έναν μεγάλο συνθέτη. Ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει το πρόγραμμα «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι», πλαισιωμένος από τέσσερις μεγάλους ερμηνευτές του Ελληνικού Πενταγράμμου και μια θαυμάσια ορχήστρα με επικεφαλής τον σπουδαίο Θύμιο Παπαδόπουλο. Θα τραγουδήσουν ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιάννη Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης και η Ρίτα Αντωνοπούλου. 

 Οι βασικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα κλείσουν στις 24 Αυγούστου με ένα μουσικόχορευτικό αφιέρωμα στην «Επιστροφή της Ιφιγένειας» του Γιάννη Ρίτσου, με πρωταγωνίστρια την Τατού Δέδε, στο θέατρο Δάσους. Η ώρα έναρξης είναι 9 μ,μ, και η τιμή των εισιτηρίων 8 ευρώ.  

 Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα πολιτισμού Γιώργος Δεββές αναφέρθηκε και σε μια σειρά εκδηλώσεων που δεν οργανώνει ο δήμος, συμμετέχει όμως σε αυτές και πλαισιώνουν το φετινό φεστιβάλ. «Νομίζω πως αξίζει τον κόπο να τις μάθει ο κόσμος και τις μάθει το κοινό και να τις στηρίξει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δεββές. 

 Το Σάββατο 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στις οκτώ το βράδυ ο αγώνας του συλλόγου Φίλων και Ιδιοκτητών Παλαιών οχημάτων, το 2ο Moonlight Race με εκκίνηση από το χώρο του δημαρχείου. Άλλη μια εκδήλωση σε δύο τροχούς είναι αυτή που διοργανώνεται την Κυριακή 28 Ιουλίου στις οκτώ το βράδυ στο δημαρχείο, με την έναρξη του προγράμματος ποδηλάτων με δωρεάν χρήση για το κοινό. 

 Οι γιορτές αγροτουρισμού που ξεκίνησαν πέρυσι συνεχίζονται φέτος στις 9 και 10 Αυγούστου στην Ολυμπία. Θα ακολουθήσει το Συμπόσιο Φιλοσοφίας από τις 11 έως τις 13 Αυγούστου, ενώ στις 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το «Χορευτικό Σεργιάνι» της Δίβρης. Μια εξαιρετική εκδήλωση κλασσικής μουσικής θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του παλαιού μουσείο της Ολυμπίας με αφορμή τη βραδιά Πανσελήνου. Τέλος από τις 11 έως τις 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία και Διεθνές Συνέδριο Νεφρολογίας.

πηγή ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου