"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Εξάρτηση από το GPS

 Η διάδοση των συσκευών πλοήγησης GPS, την προηγούμενη δεκαετία, έφερε μία μικρή «επανάσταση» στην οδήγηση, διευκολύνοντας όσους περνούν αρκετές ώρες της ημέρας στο τιμόνι, αλλά και εκείνους που συνήθως αγωνίζονται να προσανατολιστούν ακόμα και σε οικείες περιοχές της πόλης.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Λέων Τολστόι

Ο Λέων Τολστόι (Лев Николаевич Толстой) 9 Σεπτεμβρίου 1828 – 20 Νοεμβρίου 1910, είναι ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της σύγχρονης ιστορίας. Γεννήθηκε στη Γιάσναγια Πολιάνα κόντά στην πόλη Τούλα της Ρωσίας. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Καζάν.

Δημοσιεύματα των Νew York Times για Αμφίπολη και Αντικύθηρα

 Στα αρχαιολογικά ευρήματα στην Αμφίπολη αναφέρεται δημοσίευμα στη «Νew York Times», υπογραμμίζοντας την ανακάλυψη των δύο Καρυάτιδων, «οι οποίες θεωρείται ότι προστάτευαν τους θησαυρούς του τάφου, που χρονολογείται κατά τον 4ο αιώνα π.Χ.» και ότι «αρχαιολόγοι τον χαρακτηρίζουν ως τον μεγαλύτερο αρχαίο τάφο που ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα».

Αμφίπολη: Η πρώτη τρισδιάστατη απεικόνιση του μνημείου

 Την πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης παρουσίασε σήμερα ο αρχιτέκτονας Μ. Λεφαντζής, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο.