"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Σχολική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου καθώς επίσης και την Εθνική Επέτειο από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821 εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
   Ο εορτασμός λοιπόν αυτής της ημέρας στο χωριό μας ξεκινά από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, όπου γίνεται η δοξολογία από τον εφημέριο ιερέα.
Σε αυτή παρευρίσκονται οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και τους γονείς. Επίσης παρευρίσκονται ο πρόεδρος και κάτοικοι του χωρίου.

   Μετά το τέλος της δοξολογίας όλοι οι παριστάμενοι μεταβαίνουν στην πλατεία του χωριού, όπου υπάρχει το μνημείο που είναι αφιερωμένο στους πεσόντες του πολέμου. Ποιήματα από τους μαθητές, κατάθεση στεφάνων και τραγούδια αποτελούν το σημείο αναφοράς της εκδήλωσης η οποία ξεκινά με επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο. Τέλος οι μαθητές παρατάσσονται σε στήλες για την καθιερωμένη παρέλαση. Είναι ένα τελετουργικό που ακολουθείται πιστά εδώ και πολλά χρόνια για να τιμηθούν όσοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου