"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Πύργος: Παράδειγμα προς μίμηση από 70 μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ


  Εντυπωσιακή συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, υπήρξε στη δεύτερη κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία της φετινής σχολικής χρονιάς που πραγματοποιήθηκε χθες στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου. Περισσότεροι από 70 μαθητές θέλησαν να προσφέρουν αίμα για τις ανάγκες της Τράπεζας Αίματος που έχει δημιουργήσει το Σχολείο αλλά και του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου.

  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου κ. Αθανάσιος Βέρρας, πραγματοποιούν εθελοντική αιμοδοσία για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά όπως άλλωστε συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια. «Συνήθως πραγματοποιούμε μια εθελοντική αιμοδοσία στην αρχή της σχολικής χρονιάς και μια προς το τέλος. 

  Μάλιστα έχουμε ενημερώσει από τις προηγούμενες ημέρες και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν. Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουμε αρκετά χρόνια στο σχολείο μας και ήδη φέτος έχουν δώσει 40 μονάδες αίματος από την πρώτη αιμοδοσία της φετινής χρονιάς και αναμένονται ακόμα 70, όσοι και οι μαθητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή».

  Παράλληλα, ο κ. Βέρρας επισήμανε ότι οι μαθητές έχουν εμπεδώσει την αγάπη και την προσφορά προς το συνάνθρωπο τους. «Αυτή η αλληλεγγύη που θέλουν να επιδείξουν προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, αποδεικνύεται με την μεγάλη ανταπόκριση των μαθητών μας και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Το σχολείο μας έχει Τράπεζα Αίματος ενώ έχουμε άριστη συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, όλοι οι μαθητές μας και οι συγγενείς τους είναι καλυμμένοι για οποιοδήποτε ανάγκη σε αίμα παρουσιαστεί».

  Ακολούθως η Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου κ. Κωνσταντίνα Πανέτα εξέφρασε τη χαρά της για τη μεγάλη συμμετοχή των μαθητών τονίζοντας πως με την πράξη τους αυτή προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό που κάποιοι συνάνθρωποι μας το έχουν ανάγκη για να ζήσουν. 

  «Ακόμα μια αιμοληψία για τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ της πόλης που πραγματικά μας γεμίζει χαρά. Η προθυμία τους να αιμοδοτήσουν για το συνάνθρωπο είναι μεγάλη και πραγματικά ευχαριστώ τόσο τους ίδιους τους μαθητές όσο και τους γονείς τους που τους το επιτρέπουν αλλά και τους εκπαιδευτικούς που συμβάλουν στην όλη προσπάθεια. Τους εύχομαι καλή συνέχεια και να συνεχίσουν να προσφέρουν εθελοντικά σε όλη τους τη ζωή».
Κική Κολοβέρου
kkoloverou@yahoo.gr
πηγή ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου