"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Παράδοση - Παραλαβή Του Ελικοδρομίου Πλατάνου

 

Στις 28 Μαρτίου το πρωί, ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας δια του δημάρχου Θύμιου Κοτζιά, του αντιδημάρχου Γιώργου Γεωργακόπουλου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων παρέλαβε από την 117 Π.Μ. διοικητικά το ελικοδρόμιο, που βρισκόταν στην ευθύνη της τελευταίας αφού είχε κατασκευαστεί με φορέα υλοποίησης το ΓΕΑ. Για το σκοπό αυτό πολυμελής κλιμάκιο από την 117 ΠΜ αποτελούμενο  από τον αντισμήναρχο Βασίλη Δούκουρη, τον σμηναγό Χρήστο Καλογερόπουλο, τον υποσμηναγό Νικόλαο Κολιό, τον υποσμηναγό Διονύσιο Τσουκαλά και τον αρχισμηνία Γιώργο Μπέκα  επισκέφτηκαν αρχικά τον χώρο του ελικοδρομίου. 


Εκεί αναλύθηκαν διάφορά θέματα ανάμεσα στις δύο πλευρές σχετικά με τις ενέργειες και τις εργασίες που υπολείπονται ώστε το ελικοδρόμιο να λειτουργήσει ως πολιτικό. Στη συνέχεια υπεγράφησαν τα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής στο δημαρχείο της πόλης και επισημάνθηκε πως θα υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στο δήμο και την Πολεμική Αεροπορία για να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν το ελικοδρόμιο.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος τρεις κινήσεις πρέπει να γίνουν ώστε να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του. Αυτά είναι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η ταπείνωση της περίφρασης και η ισοπέδωση του λόφου. «Δε μπορεί να λειτουργήσει αυτή τη στιγμή. Σήμερα (σ.σ. χθες) παραλαμβάνουμε τις εγκαταστάσεις γιατί το είχε μέχρι σήμερα η 117 Π.Μ και είχε κατασκευαστεί από την ΓΕΑ και γι’ αυτό έγινε με στρατιωτικές προδιαγραφές και όχι με πολιτικές» εξήγησε ο κ. Γεωργακόπουλος. «Το 2008 είχε ξεκινήσει ο τότε αντιδήμαρχος κ. Φλέσσας την προσπάθεια μετά και από δικό μου έγγραφο τότε ως προέδρου της κοινότητας και φτάσαμε σήμερα, μετά από δικές μας ενέργειες να το παραλάβουμε. Δεν έχουμε κάνει τεχνική μελέτη για να ξέρουμε πόσα χρήματα θα χαλάσουμε» παραδέχθηκε ο κ. Γεωργακόπουλος.  


Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας δηλαδή παρέλαβε ένα έργο που με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα δύσκολα θα ολοκληρωθεί, ενώ αναλαμβάνει και ένα επαυξημένο κόστος συντήρησης, που επιβαρύνει προσθέτως τα ταμεία του δήμου.

Από την πλευρά της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρθηκε πως τα ελικόπτερά της δεν έχουν πρόβλημα στην προσέγγιση και προσγείωση, ενώ τονίστηκε πως καθυστέρησε η παράδοση – παραλαβή όχι με ευθύνη του δήμου αλλά του εργολάβου αφού υπήρχαν εκκρεμείς συμβατικές υποχρεώσεις.  

Πηγή: ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου