"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Έκθεση "Φαντάσου την πόλη: Πύργος 2013"

 
Το Μάιο 2013 το Architecture for Humanity, Athens διοργανώνει στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο του Πύργου Ηλείας την έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Πύργος 2013». Εκεί θα
παρουσιαστούν πολεοδομικές, αρχιτεκτονικές και εικαστικές προτάσεις οι οποίες αφορούν στο τοπίο του Πύργου αλλά και του ευρύτερου Νομού Ηλείας, προσκαλώντας κατοίκους και φορείς να φανταστούν το αστικό τους τοπίο. Η έκθεση καθόλη τη διάρκειά της, θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις.

Συνοπτική παρουσίαση των παράλληλων δράσεων:
Από την έναρξη της έκθεσης την Πέμπτη 16 Μαίου 2013 έως και την λήξη της το Σάββατο 25 Μαίου 2013, στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί οι παρακάτω δράσεις μέχρι στιγμής:
Πέμπτη 16 Μαίου:  Εγκαίνια Έκθεσης «Φαντάσου την πόλη: Πύργος 2013» στις 20:00 στο  Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο του Πύργου Ηλείας.
Παρασκευή 17 Μαίου: Έναρξη εικαστικής παρέμβασης/Graffiti στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου στο Παλούκι του δήμου Ηλίδας από την ομάδα Urban Colors, ανοιχτή στο κοινό.
Σάββατο 18 Μαίου: Θεατρική παράσταση: «Πύργος είμαι ακόμα εδώ!» στις 20:00 στο  Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο του Πύργου Ηλείας από την ομάδα Ad Hoc.
Δευτέρα 20 Μαίου:
A. Έναρξη πενθήμερου αρχιτεκτονικού εργαστηρίου με θέμα «[Εικ]αστικές παρεμβάσεις: «Αναβιώνοντας μια διαδρομή»  στην μικρή αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο, με την συμμετοχή φοιτητών Αρχιτεκτονικών Σχολών και των Σχολών Καλών Τεχνών, υπό την επίβλεψη και οργάνωση διακεκριμένων ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών (Επιστημονική υπεύθυνος: Αμαλία Κωτσάκη, δρ αρχιτέκτων, επίκουρη καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής Πολυτεχνείου Κρήτης).
 B.  Έναρξη εκθεσης Καλλιτεχνικής δράσης δημοτικών σχολείων με θέμα  «Φαντάσου την αυλή του Σχολείου σου» στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο.
Τρίτη 21 Μαίου: 
A.Σειρά Διαλέξεων με θέμα τον αγροτουρισμό, τη γεωργία, το περιβάλλον και τον  νεο αγρότη, ώρες 18:00-21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
 B. 2η ημέρα Aρχιτεκτονικού εργαστηρίου με θέμα «[Εικ]αστικές παρεμβάσεις: Αναβιώνοντας μια διαδρομή»


Τετάρτη 22 Μαίου:
A. Σειρά Διαλέξεων με θέμα τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική, το περιβάλλον, και την κοινωνία της Ηλείας, ώρες 18:00-21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
B. 3η ημέρα Aρχιτεκτονικού εργαστηρίου με θέμα «[Εικ]αστικές παρεμβάσεις: Αναβιώνοντας μια διαδρομή»

Πέμπτη 23 Μαίου:
A. Σειρά Διαλέξεων των συμμετεχόντων της έκθεσης «Φαντάσου την πόλη:Πύργος 2013» , ώρες 18:00-21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
B. 4η ημέρα Aρχιτεκτονικού εργαστηρίου με θέμα «[Εικ]αστικές παρεμβάσεις: Αναβιώνοντας μια διαδρομή»
Παρασκευή 24 Μαίου:
A. Ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους της Αμαλιάδας και την ομάδα του Architecture for Humanity Athens σχετικά με το πώς φαντάζονται οι κάτοικοι την πόλη τους στις 20:00 στο Λαζαράκειο Μέγαρο  Αμαλιάδας
B. 5η ημέρα Aρχιτεκτονικού εργαστηρίου με θέμα «[Εικ]αστικές παρεμβάσεις: Αναβιώνοντας μια διαδρομή»

Σάββατο 25 Μαίου:
A. Λήξη  της έκθεσης «Φαντάσου την πόλη:Πύργος 2013»
B. Παρουσίαση των εργασιών του Αρχιτεκτονικού εργαστηρίου «[Εικ]αστικές παρεμβάσεις: Αναβιώνοντας μια διαδρομή»
Γ. Συναυλία με την συμμετοχή τοπικών συγκροτημάτων και dj’s στον χώρο του Επαρχείου στον Πύργο. 

ikialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου