"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Βραδιά Αστρονομίας Από Το Λύκειο Πελοπίου

 Πελόπιο: Μαγευτικό ταξίδι στ` αστέρια
Ένα... μαγευτικό ταξίδι στ` αστέρια έκαναν όσοι βρέθηκαν προχθές το απόγευμα στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε το Λύκειο Πελοπίου, με την υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και τη συνεργασία της Ζ΄ ΕΠΚΑ και του ΕΚΦΕ Ηλείας.



Η Αστρονομική Βραδιά, που φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Ολυμπίας, διοργανώθηκε από το Λύκειο Πελοπίου με τη συνεργασία της «Ελληνογερμανικής Αγωγής» και τους Ομίλους Ερασιτεχνών Αστρονόμων «Ωρίωνας» και «Διόσκουροι».


Στην έναρξη ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Μπίρμπας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στα οφέλη, για τους μαθητές, από τη συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους δράσεις ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση και πραγματοποίηση της βραδιάς.


Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδήλωση, εκτός από τα αστέρια και τους γαλαξίες, είχαν οι μαθητές, οι οποίοι με τη βοήθεια και του συντονιστική καθηγητή τους Γιάννη Χιωτέλη, έγιναν οι «οδηγοί» για το ταξίδι στο παρελθόν και στον ουρανό. Ενδιαφέρουσα, από άποψη εικόνων και ενημερωτικών στοιχείων, ήταν η παρουσίαση με τίτλο «Αστρονομία: Η Αρχαιολογία του Σύμπαντος», η παρουσίαση του Ρομποτικού Τηλεσκοπίου αλλά και η αναφορά στα αντικείμενα που παρατήρησαν οι συμμετέχοντες, αφού κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε σύνδεση με το Ρομποτικό Τηλεσκόπιο Bareket στο Ισραήλ.


Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του Προέδρου της Αστρονομικής Εταιρίας Πάτρας «Ωρίων», τ.Επίκουρου Καθηγητή Τμημ. Φυσικής του Παν. Πατρών Βασίλη Ζαφειρόπουλου ενώ η εκδήλωση έκλεισε επίσης εντυπωσιακά με τον προϊστάμενο του ΕΚΦΕ Ηλείας Ηλία Καλογήρου να μιλά για την αρχή της λειτουργίας του Τηλεσκοπίου και να δείχνει πως με απλά μέσα μπορεί κανείς να κατασκευάσει ένα Τηλεσκόπιο.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου