"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Δημήτριος Αλεξόπουλος, συγγραφέας με καταγωγή από τον Πλάτανο.

                                                            ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 Ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1981 στην Αθήνα, από πατέρα Ελλαδίτη (καταγωγή από το χωριό Πλάτανος - Αρχαία Ολυμπία) και μητέρα Κύπρια. Κάτοικος του Δήμου Αγίας Παρασκευής, Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Κύπρο. Η αγάπη του για τη λογοτεχνία εκδηλώθηκε από την ηλικία των δώδεκα, όταν άρχισε να γράφει το πρώτο του βιβλίο σε μια παλαιά γραφομηχανή τού παππού του. Έγραφε καθαρά για προσωπική ευχαρίστηση, ικανοποιώντας το μεγάλο του πάθος, της συγγραφής.

 Σπούδασε οδοντοτεχνίτης στην Αθήνα και ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με τη σπουδή του, σε οδοντοτεχνικό εργαστήριο που διατηρούσε ο πατέρας του. Έπειτα, το ενδιαφέρον του άρχισε να στρέφεται στην τέχνη της πώλησης και ακολούθησε την επιτυχημένη του πορεία στον τομέα των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών.
 Ο Δημήτρης, δεν σταμάτησε ποτέ να γράφει.Tο 2013 αποφάσισε να δημοσιεύσει το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο «Το Πορτρέτο Της Εύας», το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2013 από τις εκδόσεις Πάργα και απέσπασε άριστες κριτικές σε Ελλάδα και Κύπρο με κύρια αναφορά στο ανατρεπτικό φινάλε του έργου και στον άφθονο ερωτισμό.
 Η δεύτερη συγγραφική προβολή, έγινε με το ανέκδοτο φιλοσοφικό μυθιστόρημα με τίτλο «Ο Διάλογος του Μονολόγου», το οποίο βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών το 2015. «Ο Διάλογος του μονολόγου» πραγματεύεται την εσωτερική σύγκρουση και μια αστείρευτη μάχη με το «εγώ», μέσα από κοινωνικές διαφορές και φιλοσοφικές αναζητήσεις, με απροσδόκητη έκβαση.
 Σύντομα (εντός Απριλίου 2015) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ανώνυμο το δεύτερο λογοτεχνικό μυθιστόρημά του, «Δωμάτιο 104». Μια ιστορία γεμάτη ανατροπές και με απροσδόκητο τέλος, που σίγουρα θα μαγέψει, θα προβληματίσει και θα προκαλέσει και πάλι τους αναγνώστες σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις, μέσα από το γνωστό πλέον ύφος γραφής του Δημήτρη Αλεξόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου