"Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές" Πλάτων

Ο Πλάτανος είναι ένα γραφικό χωριό, περίπου οκτακοσίων κατοίκων που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία...

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Παύλος Ανδριάς, συγγραφέας- δημοσιογράφος με καταγωγή από τον Πλάτανο

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 Ο Παύλος Ανδριάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πλάτανο της Αρχαίας Ολυμπίας. Σπούδασε «Δομή & τεχνική σεναρίου» για να ακολουθήσει στη συνέχεια τη δημοσιογραφία. Κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο το 1998 με τίτλο «Όταν το τρένο φεύγει…» (εκδ. Βιβλιοεκδοτική).

 Για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε με την συγγραφή και την σεναριοποίηση παιδικών και μη θεατρικών έργων, για να έρθει το 2000 και να αναλάβει υπεύθυνος Εκδηλώσεων και Δημοσίων Σχέσεων της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Προϊστάμενος του Εργαστηρίου της Βιβλιοθήκης και Διευθυντής στην μηνιαία πολιτιστική εφημερίδα «ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙ».


 Το 2008 εκδίδει το βιβλίο «Άντε και… σας πίστεψα» (εκδ. Ίαμβος), το 2009 το «Επίδομα Απιστίας», το 2011 το μυθιστόρημα «Στη δίνη των ένοχων χρησμών», το 2013 το μυθιστόρημα «Τα μανταλωμένα παραθύρια» και το 2014 από τον ίδιο εκδοτικό οίκο, το μυθιστόρημα «Οι ξυπόλητοι κομπάρσοι».

 Από τις αρχές του 2010 είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και από τα μέσα του 2014  τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο του τύπου και παράλληλα αρθρογραφεί. Έχει σελίδα στο facebook: Παύλος Ανδριάς καθώς και στο twitter Pavlos Andrias. Με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, υπογράφει το http://aylogyros.blogspot.gr & http://kaftigrafida.blogspot.gr


  • Βίντεο από την παρουσία του συγγραφέα στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο  http://www.megatv.com/megask/default.asp?catid=27836&subid=2&pubid=34309744&fb=1
  • Βίντεο από την παρουσίαση του τελευταίου συγγραφικού εγχειρήματος του Παύλου Ανδριά στην Αρχαία Ολυμπία 

Οι ξυπόλυτοι κομπάρσοι – Παύλος Ανδριάς | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΑΜΒΟΣ

Η ζωή της Αναστασίας, ήταν βγαλμένη μέσα από ένα μαγευτικό παραμύθι, γεμάτη βασιλόπουλα, πλούτη, έρωτες και πάθη…

Όταν η γενιά της αναζητούσε ένα καλύτερο αύριο μέσα από υποσχέσεις και όρκους πίστης, αυτή είχε το δικαίωμα της επιλογής και απολάμβανε το νέκταρ της επιτυχίας και την “υπόκλιση” των media στο πρόσωπό της!

Η σύλληψη της αδερφής της, τη σόκαρε. Η αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας του πατέρα της, τη φόρτωσε ενοχές και η μαρτυρία για τη δολοφονία της μητέρας της, την γκρέμισαν από το θρόνο της.

Έγινε αποδέκτης ύβρεων και απειλών, αναγκάστηκε να παζαρέψει και να μην υποκύψει σε εκβιασμούς και όταν ένα “θαμμένο” ημερολόγιο ήρθε στο φως, σαν θιασάρχης βάλθηκε να σκεπάσει τη γύμνια των κομπάρσων της ζωής της, με φύλακα άγγελο και ταξιθέτη, τον παιδικό της έρωτα.

Γεννήθηκε να είναι πριγκίπισσα και η μοίρα της το σεβάστηκε…

Η ιστορία μιας γενιάς που βρίσκει τη δύναμη να σταθεί ξανά στα πόδια της, περιφρονώντας τίτλους εξουσίας και καταδικάζοντας ό,τι μέχρι χθες την κρατούσε αιχμάλωτη στα κελιά της απραξίας και της αφάνειας.

Η δική μας ιστορία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου